Tabu
LIFESTYLE Slider

Oamenii care refuză să poarte mască sunt „cel mai probabil sociopați”

masca

De câte ori n-am intrat în panică la metrou, atunci când am văzut pe cineva purtând masca de protecție sub nas sau sub bărbie? Este dovedit: persoanele care refuză să poarte o mască de protecție corect sau deloc au tendințe sociopatic. Nu am spus-o noi, ci oamenii de știință polonezi, care au publicat rezultatele studiului în Journal of Personality and Individual Differences.

Personalitățile întunecate sunt mai puțin implicate în prevenire, deoarece nu cred în utilitatea măsurilor preventive. Nu cred în eficacitatea acestor comportamente. Aceștia sunt considerați narcisiști, psihopați și manipulatori. E mai ușor să găsești un vaccin împotriva coronavirusului decât să-i convingi să poarte o mască de protecție.

Și într-un studiu realizat în Brazilia, cruzimea, falsitatea și manipularea – niște semne specifice sociopaților – erau trăsăturile cele mai întâlnite printre persoanele care au încălcat regulile anti-COVID-19. Studiul a descoperit că indivizii care prezentau trăsături precum narcisismul, machiavelismul și psihopatia erau mai predispuși să ia la mișto riscurile aduse de COVID-19 și să evite să se spele pe mâini sau să păstreze distanța socială.

Studiul completează un altul care a avut descoperiri similare și care spunea că persoanele cu trăsături psihopate sau narcisiste sunt mai predispuse la nerespectarea regulilor care urmăresc stoparea răspândirii bolilor și să golească rafturile de hârtie igienică.

ARTICOLE SIMILARE

A fost sau nu Ileana Sararoiu inmormantata de vie?!

SORANA CARSTEA – cu cine joaca tie-break-ul amoros!

Interzicerea avortului poate avea consecințe grave asupra sănătăţii femeii

Andreea Damian

Paris Hilton a scos o piesă nouă despre fundul unei Kardashian căci restul subiectelor se epuizaseră

realitatea

Top vedete care s-au apucat de făcut sport acasă pe timp de Coronavirus

Tabu Tabu

Un cap plin de vise confirmă faptul că Coldplay nu este cool și nici nu a încercat vreodată să fie

realitatea

Scrie un comentariu