Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Oamenii care refuză să poarte mască sunt „cel mai probabil sociopați”

De câte ori n-am intrat în panică la metrou, atunci când am văzut pe cineva purtând masca de protecție sub nas sau sub bărbie? Este dovedit: persoanele care refuză să poarte o mască de protecție corect sau deloc au tendințe sociopatic. Nu am spus-o noi, ci oamenii de știință polonezi, care au publicat rezultatele studiului în Journal of Personality and Individual Differences.

Personalitățile întunecate sunt mai puțin implicate în prevenire, deoarece nu cred în utilitatea măsurilor preventive. Nu cred în eficacitatea acestor comportamente. Aceștia sunt considerați narcisiști, psihopați și manipulatori. E mai ușor să găsești un vaccin împotriva coronavirusului decât să-i convingi să poarte o mască de protecție.

Și într-un studiu realizat în Brazilia, cruzimea, falsitatea și manipularea – niște semne specifice sociopaților – erau trăsăturile cele mai întâlnite printre persoanele care au încălcat regulile anti-COVID-19. Studiul a descoperit că indivizii care prezentau trăsături precum narcisismul, machiavelismul și psihopatia erau mai predispuși să ia la mișto riscurile aduse de COVID-19 și să evite să se spele pe mâini sau să păstreze distanța socială.

Studiul completează un altul care a avut descoperiri similare și care spunea că persoanele cu trăsături psihopate sau narcisiste sunt mai predispuse la nerespectarea regulilor care urmăresc stoparea răspândirii bolilor și să golească rafturile de hârtie igienică.

ARTICOLE SIMILARE

Diego Maradona, legenda fotbalului și eroul cinematografiei

Ciocîrlan

Cornelia Catanga a murit la 63 de ani. Artista suferea de Covid-19

Andreea Damian

Graphic stripes – articolele in dungi sunt mereu prezente pe catwalk!

realitatea

Femeile matinale rămân însărcinate mai ușor, spun cercetătorii

Andreea Damian

Andreea Marin si Lavinia Parva – acelaşi LOOK! CINE pe CINE COPIAZĂ?

Cum arata Oana Roman, gravida in sase luni

Scrie un comentariu