Tabu
BEAUTYSlider

Obsesia vedetelor pentru transformările fizice subminează stima de sine?

În urmă cu o lună, Demi Moore a deschis primul spectacol de haute couture a lui Kim Jones pentru Fendi. Deși din show-ul de modă nu au lipsit modele faimoase, inclusiv Naomi Campbell și Bella Hadid, în esență actrița din Striptease a fost cea care a atras atenția, mai ales datorită buzelor și pomeților care păreau mai pufoși decât înainte.

Noul ei look a făcut obiectul a nenumărate dezbateri pe rețelele de socializare, iar presa a speculat că vedeta în vârstă de 58 de ani ar fi apelat la chirurgia estetică. La fel ca multe alte vedete a căror singură vină este îmbătrânirea, detaliile transformării lui Demi Moore au fost disecate, examinate atent.

Fascinația cu transformările celebrităților

Există o mulțime de pagini de Instagram ale căror scop este de a ne satisface pofta pentru modificări, digitale sau chirurgicale, ale vedetelor. Postările disecă cu precizie chirurgicală fiecare dintre aceste transformări, demontând iluzia perfecțiunii, hrănindu-se cu acea bucurie nesănătoasă pentru nenorocirea altora. Conținutul unor astfel de pagini atrag milioane de abonați. Dar care sunt motivele pentru care o persoană dedică atât de mult timp investigând fără încetare intervențiile chirurgicale ale vedetelor.

„În fiecare zi, pe rețelele de socializare, suntem bombardați cu aceste imagini de frumusețe perfectă și ne reduc încrederea în sine”, explică Anastasia, cea care se află în spatele contului @Beauty.False. Inspirându-se din propriul sentiment de nesiguranță și în speranța de a-i ajuta pe cei aflați în aceeași situație, Anastasia a creat această pagină care explică noțiunea de perfecțiune și dorește să îi consoleze pe cei care se compară constant cu vedetele”.

Dr. Michael Keyes, chirurgul estetician din spatele paginii de Instagram @CelebrityPlastics, este de acord cu ea. El consideră că este important să deschidă ochii abonaților săi cu privire la realizările operației. „Cred că din punct de vedere moral este important să conștientizăm publicul larg despre existența acestor proceduri, că persoana care este deprimată acasă se simte complexată pentru că nu arată ca vedeta ei preferată. Din păcate, multe vedete mint despre operațiile lor, ceea ce îi poate determina pe oameni să dea vina pe frumusețea lor „naturală”, machiajului sau antrenamentului fizic”, spune medicul.

Dilemă

Ceea ce este adesea trecut cu vederea în acest context, oricât de evident ar părea, este că celebritățile sunt și ființe umane și că sunt supuse unei presiuni și mai mari pentru a se conforma idealurilor de frumusețe. Examinate în mod constant de obiectivul paparazzilor și de utilizatorii de internet, vedetele sunt batjocorite și umilită pentru presupusele lor imperfecțiuni și, atunci când încearcă să se ridice la nivelul de perfecțiune așteptat de la ei, sunt din nou denigrate. Este o dilemă de netrecut, în cazul în care dacă te operezi te blestemă, iar dacă nu, te blestemă la fel de mult.

Remarcile sunt toxice și nu doar pentru ele. De fapt, modul în care ne identificăm cu celebritățile și reacționăm la acțiunile lor are un impact uriaș, nu numai asupra bunăstării lor, ci și a noastră. Odată ce te gândești la fața lui Demi Moore care ar putea indica o intervenție chirurgicală, există șanse mari să începi să-ți studiezi fața în același mod, în căutarea defectelor, iar această conștientizare este o armă care apoi se întoarce împotriva ta.

ARTICOLE SIMILARE

Iubita lui Ronaldo, apariție surprinzătoare la Mondiale

Andreea Damian

A consumat 3 litri de apă pe zi timp de o lună, iar REZULTATUL e SPECTACULOS

Kitty Cepraga s-a împăcat cu fostul soț, la doi ani de la divorț: „Suntem într-o relație ok”

Andreea Damian

Dua Lipa va cânta în noul film din seria James Bond

Andreea Damian

Băutura tradițională rusească ne crește imunitatea împotriva Covid

Andreea Damian

Prinţul Harry şi Meghan Markle vor să se mute din Europa

Andreea Damian

Scrie un comentariu