Tabu
PEOPLE

Ovidiu Danci, dansatorul care iubea televiziunea și travestiul s-a stins prea devreme

Săptămâna a început cu o veste tristă pentru showbizzul de la noi. Actorul și dansatorul Ovidiu Danci, pe care îl știți din mai multe proiecte precum “Dansez pentru tine” sau serialul de televiziune “Om sărac, om bogat” a trecut în neființă la 39 de ani, după ce s-a ales cu câteva probleme de sănătate.Încă de la începutul lunii iunie dansatorul a anunțat pe pagina lui de facebook că se retrage de la Școală de balet Ovidiu Danci din cauza unor probleme de sănătate. Luni, 15 iunie, Școală de balet a postat pe facebook următorul mesaj: “Dragii noștri, cu sufletele devastate de durere, vă anunțăm că maestrul de balet Ovidiu Danci, sufletul școlii noastre de balet,a plecat să danseze cu îngerii. Prin noi, Școala de Balet Ovidiu Danci va rămâne însă mulți ani de acum înainte alături de noi, avem

Ovidiu-Danci in travesti
Ovidiu-Danci in travesti

datoria să-i ducem visul mai departe și așa vom face. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, suna mesajul respectiv. Vestea tristă i-a îndoliat pe mulți, însă cei care își amintesc de dansatorul actor o fac cu zâmbetul pe buze. Cine nu și amintește că a avut câteva roluri de travesti, cel puțin în serialul în care a jucat și a fost difuzat în 2006. Debutul său a avut loc la 14 ani la Opera Națională Iași prin spectacolul “Conexiuni invizibile” în coregrafia lui Daniel Szallasi fiind de asemenea și primul său rol de prim-balerin. A câștigat și marele premiu al Festivalului Internațional “Îl mondo în musica” de la Fifizano, Italia. Marea șansă a carierei sale consideră că a fost “amprenta pusă de către directorul Operei Naționale Române din acea perioadă – Mihai Babuska, dar și al Corinei Dumitrescu – prim-balerină Operei Naționale din București, absolvent al Academiei de Balet din Moscova. Călin Hanțiu, un alt bistrițean, de fapt din Năsăud, care m-a ajutat să îmi pregătesc mai multe roluri premergătoare celui mai mare turneu al Companiei Române de Dans, cu care am fost în Austria, Germania, Franța și Elveția”. Perioada petrecută în Germania i-a adus lui Ovidiu Danci și colaborări cu companii importante de balet, spunea că „aici am decoperit pentru prima dată ce înseamnă baletul că artă, având ocazia să îmbrac costume care purtau semătura unor designeri celebri că Valentino, Gucci sau Christian Dior. Atunci am realizat pentru prima oară în viața mea că baletul este o artă exclusivistă a elitelor. Finalizarea Academiei din Munchen e cred cea mai bună carte de vizită a mea”. Ulterior, cea mai importantă reprezentație a să a fost de solist în „Spărgătorul de nuci”, interpretat pe scenă Teatrului de Balet din Regensburg.

ovidiu si aylin la dansez pentru tine
ovidiu si aylin la dansez pentru tine

România i-a oferit o altă șansă – cea de a deveni actor
Odată întors în țară, Ovidiu a visat însă în continuare să își exploateze talentul artistic cu care s-a născut, așa că s-a gândit să continue cu studii de actorie. El povestește că „la puțin timp după întoarcerea mea în țară a venit următoare provocare importantă în viața mea – cea de a urma o carieră în actorie. După două castinguri la două producții Media Pro primesc rolul principal în primul sitecom românesc – „Om bogat, om sărac”. Atunci a început aventura de patru ani alături de actorii Șerban Ionescu, Magda Catone (n.r. – care între timp au devenit și părinții spirituali ai lui Ovidiu, fiindu-i naș la cununie), Ilinca Goia, Ruxandra Ionescu și Horia Brenciu”. După finalizarea filmărilor la „Om bogat, om sărac” a fost asistent coregraf și a avut mai multe apariții episodice în mai multe producții și chiar a dansat la Teatrul Național București în prima producție musical – „Chicago”. De asemenea, după această experientă, timp de 8 luni a dansat în alte musical-uri pe un vas de croazieră. Intre timp s-a zbatut sa faca Scoala de balet care i-a purtat numele dar a trecut in nefiinta.

ARTICOLE SIMILARE

Mădălina Ghenea, apariție uluitoare la afterparty-ul de la Premiile Oscar 

Andreea Damian

Rachel Weisz și Daniel Craig vor deveni părinți

Andreea Damian

Lindsay Lohan este însărcinată! Modul inedit prin care a făcut marele anunț

Andreea Damian

Cătălin Botezatu, din nou, pe patul de spital, în Turcia. Care este starea lui de sănătate 

Andreea Damian

Ce a postat Jador pe internet la doar câteva zile de la anunțul că se retrage din muzică

Andreea Damian

Elena Gheorghe a avut parte de mai multe aniversări în familie

Tabu Tabu

Scrie un comentariu