Home > Lifestyle > PAPA FRANCISC: 10 sfaturi pentru o viata fericita

PAPA FRANCISC: 10 sfaturi pentru o viata fericita

papa-francisc

PAPA FRANCISC, considerat cel mai innovator dintre Suveranii Pontifi, sustine inchiderea televizorului in timpul cinei, intr-unul dintre cele ZECE SFATURI pentru o VIATA mai FERICITA oferite intr-un interviu acordat saptamanalului argentinian Viva, relateza NBC News, in pagina electronica.

PAPA FRANCISC sustine ca mentinerea televizorului deschis in timpul mesei impiedica membrii familiei sa comunice unii cu ceilalti. Familiile trebuie sa tina televizorul inchis cand stau la masa pentru ca chiar daca acesta este util pentru a ramane la curent cu stirile, deschiderea lui in timpul mesei “nu te lasa sa comunici” cu ceilalti, explica SUVERANUL PONTIF.

El le recomanda, de asemenea, parintilor sa isi faca timp sa se joace cu copiii si sa se bucure de arta si cultura. “Consumerismul ne-a adus anxietate” si stres, adauga el, afirmand ca duminicile ar trebui sa fie sarbatori de familie.

Printre alte sfaturi, PAPA FRANCISC recomanda evitarea criticilor la adresa altora. “Faptul ca ai nevoie sa ii vorbesti de rau pe altii arata o stima de sine scazuta. Aceasta inseamna: «ma simt atat de mic incat in loc sa ma ridic pe mine trebuie sa ii trag pe altii in jos»”, explica papa. “Sa lasi lucrurile negative sa treaca repede este sanatos”, adauga el.

De asemenea, SUVERANUL PONTIF le cere oamenilor sa fie deschisi si generosi cu ceilalti si sa nu faca prozelitism. Respectati credinta altora, indeamna Papa, adaugand ca “Biserica creste prin atractie, nu prin prozelitism”.

RECOMANDARILE FACUTE DE PAPA FRANCISC:

– Traiti si lasati si pe altii sa traiasca. Toti ar trebui sa fim calauziti de acest principiu, sustine suveranul pontif, amintind de o zicala romana: Mergi inainte si lasa-i si pe altii sa faca la fel.

– Fiti deschisi cu ceilalti. Oamenii trebuie sa fie generosi si deschisi catre semenii lor, deoarece, daca te inchizi in tine, risti sa devi egocentric.

– Actionati cu calm in viata. Papa, care a predat liceenilor litearatura, a folosit o imagine dintr-un roman argentinian scris de Ricardo Guiraldes, in care protagonistul – gaucho Don Segundo Sombra – priveste retrospectiv modul in care si-a trait viata.

– Un mod sanatos de petrecere a timpului liber. “Consumerismul ne-a adus anxietate”, sustine Papa, cerandu-le parintilor sa-si faca timp pentru a se juca cu copiii si sa inchida televizorul atunci cand stau la masa.

– Duminica ar trebui sa fie sarbatoare. Muncitorii ar trebui sa aiba duminica libera pentru ca “duminica este dedicata familiei”, sustine Papa.

– Fiti inovatori atunci cand creati locuri de munca demne pentru tineri. “Trebuie sa fim creativi cu cei tineri. Daca nu au nicio sansa, se vor apuca de droguri” si vor deveni vulnerabili la suicid.

– Respectati si ingrijiti natura. Degradarea mediului “este una din marile noastre provocari”, sustine Papa. “Cred ca exista o intrebare pe care nu ne-o punem: Nu cumva ne sinucidem atunci cand folosim intr-un mod atat de tiranic natura?”

– Nu fiti rai. “Nevoia de a vorbi de rau pe altii demonstreaza lipsa respectului de sine. Este mai sanatos sa renunti la lucrurile rele. – Nu faceti prozelitism. Respectati credinta celorlalti. “Cel mai rau dintre toate este prozelitismul, care paralizeaza: Vorbesc cu tine pentru a te convinge. Nu! Fiecare om dialogheaza, incepand cu propria identitate. Biserica creste prin atractivitate, nu prin prozelitism”, sustine Papa.

– Lucrati pentru pace. “Traim in vremuri cu multe razboaie, iar chemarea la pace trebuie sa se faca auzita. Pace, uneori, poate fi asimilata linistii, dar ea nu este niciodata linistita, este intotdeauna proactiva” si dinamica, mai spune suveranul Pontif.

– See more at: http://www.mondonews.ro/papa-francisc-a-oferit-10-sfaturi-pentru-o-viata-mai-fericita/#sthash.wLP51TX5.dpuf

Articole asemanatoare
papa francisc
Papa Francisc șochează din nou: „Sexul e un dar de la Dumnezeu, nu este tabu”
Ce le-a transmis Papa Francisc tuturor cetatenilor Europei
PAPA FRANCISC socheaza: “Dumnezeu nu e un magician cu o bagheta!”

Loading...

1 Response

  1. Pingback : PAPA FRANCISC: 10 sfaturi pentru o viata fericita | Actualitate

Comenteaza acest articol

PAPA FRANCISC: 10 sfaturi pentru o viata fericita

by realitatea   2 min
1