Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Patru sfaturi ca să te trezești devreme fără să te simți obosită

Deși nopțile sunt mai lungi și dormi cele 7-8 ore, te trezești obosită în fiecare dimineață. Câteva sfaturi te vor ajuta să te ridici din pat fresh și să vă începeți ziua într-o formă mai bună.

Cu o seară înainte: pregătiri împotriva oboselii

Nu trebuie să simți oboseală după un somn profund și odihnitor. Cu toate acestea, calitatea somnului este adesea determinată în orele de dinainte de culcare. Primul lucru de făcut este să nu adopți diferite obiceiuri proaste care îți distrug forma fizică. De exemplu, este exclus să urmezi un antrenament înainte de a merge la culcare: activitatea fizică eliberează hormoni stimulatori în corp, care afectează somnul. În mod ideal, ar trebui să existe o întârziere de trei ore între sfârșitul unei activități sportive și ora de culcare.

Culcă-te mereu la aceeași oră

În ceea ce privește ora pentru a merge la culcare, să te pui la somn mai devreme este un lucru inutil împotriva oboselii, chiar dacă trebuie să te trezești în zori. Trebuie doar să fii atentă pentru a-ți respecta nevoia de somn, care variază de la persoană la persoană. De exemplu, dacă 7 ore de somn îți sunt suficiente și trebuie să te trezești la 6 dimineața, mergi la culcare în jurul orei 22:45 – 23:00.

Când stai culcată, nu te uita la televizor: lumina de pe ecran interferează cu somnul. De asemenea, evită să citești mai mult de 10 minute în pat: atunci când este ținut treaz, creierul va avea probleme să se odihnească.

Cum setezi alarma

Când alarma sună prea devreme, apeși butonul de amânare pentru a mai dormi câteva minute. O greșeală uriașă, deoarece acele minute de somn ușor nu îți odihnesc corpul. Este mai bine să beneficiezi de efectele restaurative ale somnului profund mai mult timp pentru a evita oboseala. Un sfat pentru a nu adormi după primul sunet: așeză ceasul deșteptător suficient de departe de pat. Vei fi forțată să te ridici pentru a-l opri.

Cum alungi oboseala

Dacă te simți puțin adormită, câteva exerciții de întindere sau practicarea de yoga te vor ajuta să ameliorezi oboseala atunci când te trezești. De asemenea, un duș fierbinte este bu În cele din urmă, nu sări peste micul dejun chiar dacă te grăbești: trebuie să îți umpli rezervele de energie. Pentru a te aproviziona cu nutrienți, adaugă un fruct în meniu, precum și o băutură fierbinte, cereale și produse lactate.

ARTICOLE SIMILARE

Femeia care s-a hotarat sa NU SE MAI SPELE! Vezi CUM ARATA dupa 6 saptamani

Celebritati nascute pe 23 iunie!

realitatea

Barbatii se tem de femeile puternice – mit sau adevar?

realitatea

George R.R. Martin a dezvăluit de ce-și ucide personajele din Game of Thrones

Andreea Damian

Vacanțe de explorare, exotice și periculoase: de ce femeile preferă să călătorească singure

Andreea Damian

Oreste Teodorescu a fost retinut de politie! Afla in ce a fost implicat omul de televiziune

Scrie un comentariu