Tabu
HEALTH

Pericolele ascunse din alimentele de post

Alimentele de post sunt adevărate pericole pentru sănătate. Acestea vin la pachet cu pesticide şi microplastic.

Există câteva alimente pe care toţi cei care vor să ţină Postul Paştelui trebuie să le evite, precum pateul vegetal, spune medicul Laura Ene.

„Într-adevăr, postul ar trebui să fie o perioadă de detoxifiere, iar noi cu toate alimentele pe care le avem la îndemână în comerț, din păcate, mai degrabă ne intoxicăm cu E-uri și cu alimente procesate.

Ar fi bine să alegem alimentele cât mai curate, cât mai puțin procesate. Dimineaţa putem alege să mâncăm o felie, chiar două de pâine integrală cu humus sau cu fasole bătută, alături de care mai putem pune şi un ardei sau un castravete. Ar trebui să fie suficient cât să ne ferim de pateurile vegetale din comerț, pentru că sunt pline de E-uri și sunt echivalentul mezelurilor din punct de vedere al problemelor pe care le pot crea în timp.

Pentru masa de prânz putem alege un orez integral, o pastă integrală, un cartof copt, o mâncare de mazăre. Să evităm, totuşi, prăjelile în perioada Postului Paştelui. Acestea sunt şi un pericol pentru siluetă. De obicei, ieșim din post cu mai multe kilograme decât am intrat pe baza acestor exagerări alimentare. Să nu uităm să includem în alimentaţia noastră nuci, alune, migdale, dar nu mai mult de 30g/zi.”, a spus medicul Laura Ene.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Cinci moduri de a te simți mai aproape de natură – chiar dacă locuiești în oraș

realitatea

Alimente permise și interzise pe caniculă

Andreea Damian

Suma uriașă pe care au donat-o miliardarii din toată lumea ca să oprească răspândirea coronavirusului

Andreea Damian

Motivul pentru care se poartă acest piercing în ureche te va pune pe gânduri

Andreea Damian

Studiu – băuturile îndulcite cresc riscul de cancer

Andreea Damian

Detoxifierea: Curatenia de primavara a organismului (partea 3)

realitatea

Scrie un comentariu