Tabu
CULTURESlider

Peter Jackson îşi vinde studioul de efecte speciale pentru 1,38 miliarde de euro

Regizorul neozeelandez Peter Jackson, cunoscut pentru trilogia „Stăpânul Inelelor”, a anunţat miercuri vânzarea studioului lui de efecte speciale, Weta Digital, unul dintre cele mai renumite din industria de cinema, unei companii americane de software care vrea să dezvolte „metavers-ul”, universul digital paralel.

Unity Software, al cărui sediu social este la San Francisco, a indicat că această achiziţie, de 1,6 miliarde de dolari (1,38 de miliarde de euro) îi va permite să „elaboreze viitorul metavers-ului”, combinaţia dintre meta şi univers, un fel de dublură digitală a lumii fizice, accesibilă prin intermediul internetului, scrie Le Figaro.

Potrivit acestei companii americane, tehnologia pe care o deţine Weta – folosită în superproducţii precum trilogia „Stăpânul Inelelor” şi „Avatar” – ar trebui să permită abonaţilor să-şi creeze propriul univers ultrarealist al unei lumi virtuale.

„Suntem încântaţi să democratizăm aceste instrumente de ultimă oră (de tehnologie) şi de a da viaţă geniului lui Sir Peter Jackson şi incredibilului talent în inginerie al Weta pentru artiştii din lumea întreagă”, a declarat John Riccitiello, preşedinte al Unity, în comunicat.

În cadrul acestui acord, Unity Software va deţine tehnologia şi activele de inginerie ale Weta Digital, cu sediul în Wellington, în timp ce regizorul va rămâne proprietar al majorităţii unei societăţi independente de efecte cinematografice, numită WetaFX. El a afirmat că posibilitatea de a putea folosi programele revoluţionare ale Weta Digital va schimba datele pentru persoanele care lucrează în domeniul creaţiei.

„Împreună, Unity şi Weta Digital pot deschide o cale ce va permite oricăui artist, oricare ar fi domeniul său de activitate, să profite de aceste instrumente incredibil de creative şi puternice”, a declarat el.

Universul digital paralel stârneşte multe dorinţe, deoarece ar trebui să facă posibilă multiplicarea interacţiunilor umane, eliberându-le de constrângerile fizice. Considerat următorul mare salt în evoluţia Internetului, acest „Graal”, imaginat de science fiction de aproape treizeci de ani, a devenit un nou orizont de dezvoltare.

Mark Zuckerberg, patronul platformelor Facebook şi Instagram, a anunţat că societatea sa se va numit de acum Meta după cuvântul grecesc pentru „dincolo”, dar ca şi metavers.

Potrivit lui Zuckerberg, metavers reprezintă viitorul internetului, după calculatoare şi telefoane portabile, la care publicul va avea acces pentru a interacţiona, a lucra sau a se distra prin intermediul tehnologiilor (ochelari de realitate augmentată, căşti de realitate augmentată).

ARTICOLE SIMILARE

În Spania trăiesc cei mai sănătoși oameni din lume

Andreea Damian

Un cuplu din State a „câștigat” un bebeluș la un concurs la radio

Andreea Damian

Tarana Burke: MeToo este prezentată de mass-media drept “un complot împotriva bărbaților”

realitatea

Amy Winehouse, dată în judecată

realitatea

Codin Maticiuc a fost îmblânzit de un copil

Tabu Tabu

Concurs incheiat! Slabeste sanatos si cu placere!

realitatea

Scrie un comentariu