Tabu
PEOPLESlider

Prințul Harry spune că „Megxit” este un termen misogin

Prințul Harry spune că termenul de „Megxit”, folosit mai ales în presa tabloidă britanică pentru a descrie renunțarea de către el și soția sa la îndatoririle lor regale, este un „termen misogin.

Acest cuvânt reprezintă un exemplu de ură care există în online și în media, a precizat prințul, potrivit The Guardian.

„Unii oameni poate știu asta, iar alții poate nu știu, Megxit este un termen misogin și a fost creat de un trol de pe internet și amplificat de corespondenții regali. Apoi a crescut și a tot crescut în presa mainstream. Dar a început cu un trol”, a spus Harry fără să elaboreze.

Harry a făcut aceste comentarii în timpul unui discurs ținut la un panel împotriva dezinformării pe internet, organizat de publicația americană Wired. În timpul aceluiași eveniment, el a spus că l-a avertizat pe șeful Twitter, Jack Dorsey, cu o zi înainte de asaltul asupra Capitoliului, că pe rețeaua sa socială „se permite organizarea unei lovituri de stat”.

Prințul Harry și Meghan Markle s-au mutat în California

Prințul Harry și Meghan Markle, cunoscuți formal drept ducele și ducesa de Sussex, s-au mutat în California, anul trecut, după ce au renunțat la îndatoririle regale pentru a trăi independent. Harry a spus, anterior, că unul dintre motivele pentru care a plecat din UK a fost tratamentul rasist la care a fost supusă soția sa de presa tabloidă britanică.

Un studiu recent a arătat că 83 de conturi de pe Twitter au fost responsabile pentru publicarea a 70% din conținutul hărțuitor la adresa cuplului Harry-Meghan. Referindu-se la studiu, prințul Harry a spus marți că „poate cea mai deranjantă parte a acestui lucru a fost numărul de jurnaliști britanici care interacționau cu ei și amplificau minciunile. Dar ei regurgitează aceste minciuni ca adevăr.”

De atunci, Harry și Meghan au făcut campanie împotriva negativității rețelelor sociale despre care spun că afectează sănătatea mintală a oamenilor. Marți, Harry a numit dezinformarea o „criză umanitară globală”.

ARTICOLE SIMILARE

Rachel Weisz și Daniel Craig vor deveni părinți

Andreea Damian

Poate moda antimicrobiană să vă protejeze de coronavirus?

Tabu Tabu

Zaharul ascuns din alimente. Surse surprinzatoare de zahar (partea I)

realitatea

Oamenii de știință au aflat cum se poate prelungi speranța de viață cu 10 ani

Andreea Damian

Jill Biden și Meghan Markle, aceeași rochie! Mesajul incredibil al acestei coincidențe

Andreea Damian

Ce outfituri cool a purtat Kate Middleton în timpul turneului regal din Caraibe

Andreea Damian

Scrie un comentariu