Tabu
FASHIONSlider

Povestea primului supermodel de la Hollywood. Sfârșit tragic pentru cea supranumită „Venus a Americii”

Înainte de faimoasele Marlene Dietrich, Vivien Leigh sau Coco Chanel, apreciate pentru frumuseţe şi stil în secolul al XX-lea, a existat o femeie considerată „primul supermodel al Americii”. În pofida succesului extraordinar de care s-a bucurat, mulţi nu au auzit de ea şi de destinul ei tragic.

Povestea lui Audrey Munson, un model a cărui frumusețe a încântat mulți artiști, este puțin cunoscută astăzi. Cariera ei a început din întâmplare. Avea 15 ani când a fost văzută de fotograful Felix Benedict Herzog în timp ce se plimba pe Broadway cu mama sa. După ce i-a făcut o serie de portrete, el a prezentat-o ​​și prietenilor săi din lumea artei, printre care se numără mulți sculptori. În scurt timp a fost supranumită „Miss Manhattan”. La acea vreme, era considerată idealul frumuseții feminine. A devenit faimoasă mai ales pentru proporțiile sale „grecești”, iar oamenii chiar i-au spus „Venus a Americii”.

Audrey s-a născut în anul 1891, iar părinţii ei au divorţat pe când ea era încă o copilă. S-a mutat în New York împreună cu mama ei care şi-a dorit un nou început. Când l-a întâlnit pentru prima dată pe sculptorul Konti, acesta a crezut că nu este potrivită pentru lucrările lui, dar s-a răzgândit şi i-a propus să-i pozeze pentru o serie de nuduri. Având nevoie de bani, mama ei a fost de acord, iar prima sculptură realizată după Munson a apărut în holul hotelului Astor. După aceasta, a început să pozeze pentru mai mulţi artişti din SUA, pentru sculpturi şi monumente, ilustraţii, picturi.

O frumusețe naturală și îndrăzneață

Mama lui Audrey a văzut, de asemenea, cât de frumoasă era fiica ei și potențialul pe care îl avea, așa că a împins-o spre teatru. În 1908, Munson a debutat pe scenă ca membru al Dancin ‘Dolls de Gerald Hampton la Rocky Point Amusement Park. În 1915, Munson și-a început cariera ca actriță. A jucat în 4 filme: Inspiration, Purity, The Girl o ‘Dreams și Heedless Moths. După o scurtă carieră de actriţă de film, un scandal provocat de frumuseţea ei i-a schimbat brusc destinul. Audrey a fost prima actriţă care a apărut complet dezbrăcată într-un film non-pornografic, motiv pentru care a fost criticată de unii.

„Ceea ce este imodestia altor femei a fost virtutea mea – dorința mea ca lumea să privească silueta mea fără ornamente”, a spus ea. Ziarele locale au numit-o „întruchiparea transcendentă a harului și frumuseții feminine”. Unii oameni o văd chiar ca pe o proto-feministă. Ea a refuzat să poarte corsete și tocuri înalte, spunând că hainele femeilor ar trebui să fie practice și naturale.

Profeţia care a bântuit-o toată viaţa

Când Audrey era o fetiţă de doar 5 ani, o ţigancă prezicătoare i-a citit în palmă şi i-a spus: „Vei fi iubită şi celebră, dar atunci când vei crede că eşti fericită, fructele oferite de destin se vor transforma în cenuşă în gura ta.” Aceste vorbe au urmărit-o mereu pe Audrey. Ocaziile de a deveni o actriţă cunoscută au venit şi au plecat, iar scandalul în care a fost implicată i-a afectat serios cariera, făcându-i imposibilă găsirea unui loc de muncă, mai ales după schimbarea idealurilor de frumuseţe şi cu avansarea ei în vârstă.

A ajuns să lucreze ca simplă chelneriţă într-un restaurant şi să se bazeze pe sprijinul financiar al mamei sale, care vindea ustensile de bucătărie din uşă în uşă. Se afla cu mama ei în nordul statului, iar viaţa din acel oraş mic s-a dovedit a fi prea deprimantă. Munson a încercat să se sinucidă în 1922, iar zece ani mai târziu, la vârsta de 40 de ani, a fost trimisă de mama ei la un azil pentru pesoane cu boli mintale. A rămas acolo până la vârsta de 90 de ani, moment în care a fost mutată într-un azil de bătrâni din apropiere. După ce s-a strecurat în mod repetat în afara azilului pentru a merge la barul de peste drum, a fost mutată înapoi la azilul pentru persoane cu boli mintale, unde a murit în 1996, chiar înainte de a împlini venerabila vârsta de 105 ani. A fost îngropată într-un mormânt neinscripţionat.

Deşi viaţa ei a luat o întorsătură destul de tragică, Audrey Munson este readusă în memoria turiştilor şi a newyorkezilor datorită celor peste 30 de statui care o înfăţişează.

ARTICOLE SIMILARE

Cum arată invitația la nunta fostului principe Nicolae cu Alina Binder

Andreea Damian

Palatul Buckingham, prima reacție după interviul lui Harry și Meghan la Oprah

Andreea Damian

RIP Corinne Day

realitatea

Cea mai bună școală de balet din Viena „și-a încurajat” elevii să fumeze

Andreea Damian

Distribuție cu nume celebre în „Don’t Look Up”

Andreea Damian

Trend: Origami

realitatea

Scrie un comentariu