Tabu
Image default
CULTURE Slider

Povești de familie | Generații – Moștenirea tăcută

Proiectul cultural Generații – Moștenirea tăcută propune valorizarea procesului de a împărtăși poveștile dintr-o familie, cu scopul de a-i apropia pe adolescenți de părinți și de bunici, generând totodată idei, trăiri și principii care să consolideze legătura dintre ei.

Generații – Moștenirea tăcută cuprinde un spectacol de teatru pe tema moștenirii transgeneraționale, ateliere de scriere intuitivă pentru adolescenți, storytelling și seri de lectură.

Generații – Moștenirea tăcută ne invită pe toți să fim martori ai unor amintiri atemporale și să ne arate cum să ne creăm un mare album de familie pe care să-l transmitem generațiilor viitoare. Împărtășind povești de familie în cadrul spectacolului, adolescenții sunt încurajați să le redescopere pe ale lor. Chiar cele mai simple momente au dramatism și potențialul de a ne mișca prin emoția pe care o creează.

Proiectul vine în întâmpinarea tuturor, însă sunt vizați cu precădere adolescenții și adulții din familia sau din comunitatea lor.

Spectacolul de teatru Generații – Moștenirea tăcută, al cărui scenariu este inspirat din mai multe povești reale culese de la părinții, bunicii și străbunicii aceleași familii, va avea premiera în 2 august la Apropo București, și alte 3 reprezentații la Grădina cu Filme (3 și 5 august) și la Muzeul Național al Țăranului Român (4 august).

Participarea la spectacolele din 2 și 4 august au intrare liberă, iar accesul se face în baza unei rezervări la adresa [email protected]

Pentru reprezentațiile de la Grădina cu Filme, publicul doritor este rugat să efectueze rezervări prin intermediul Creart – Grădina cu Filme, la https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/.

Pe 6, 7 și 8 august, vor avea loc atelierele dedicate adolescenților de scriere intuitivă și serile de lectură “Generații la povești”. Atelierele sunt menite să aducă generații diferite în același spațiu și să încurajeze împărtășirea de idei și experiențe. Se vor auzi poveștile spuse în copilărie la gura sobei și atmosfera de apropiere între generații ce prilejuiește transmiterea unei bogății de amintiri, povești, întâmplări reale, și principii din care oricine poate învăța. Participarea la ateliere este gratuită, pe bază de înscriere la adresa de email [email protected]

Mai multe detalii despre datele reprezentațiilor spectacolului de teatru și ateliere, se găsesc pe pagina de Facebook Delazero sau la https://asociatiadelazero.ro/.

Veste bună e că proiectul Generații – Moștenirea tăcută nu se oprește doar la București, iar începând cu 9 august acesta va porni într-un turneu național în Giurgiu, Constanța, Babadag, Iași și Pașcani.

Generații – Moștenirea Tăcută este un proiect cultural inițiat de actrița Cristina Tudor, organizat cu susținerea Asociației Delazero și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

În realizarea spectacolului de teatru Generații – Moștenirea Tăcută au contribuit:

Scenariu: Cristina Tudor
Sound Design: Adrian Piciorea
Regia: Corina Andrian
Distribuția: Andrei Atabay, Andrei Cristea, Lia Marin, George Olar, Victoria Radu, Cristina Tudor
Producție și suport tehnic: Motorul de Producție.

ARTICOLE SIMILARE

Ce și-a dorit Majda Aboulumosha de ziua de naștere

Tabu Tabu

Cătălin Scărlătescu, dieta cu care a slăbit 50 kg. La ce alimente a renunțat definitiv

Andreea Damian

Pink vorbește despre bătrânețe, riduri și greșelile din trecut

Andreea Damian

Tily Niculae, eveniment special în familie: și-a creștinat fiul

Tabu Tabu

Cum arăta „Gianina” în urmă cu 10 ani și ce sărbătorește vedeta înainte de Paște

Tabu Tabu

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu