Tabu
CULTURE Slider

Președintele misogin al Americii Donald Trump a fost pus sub acuzare

Donald Trump

Camera Reprezentanților a votat miercuri seară (joi dimineață, ora României), după mai bine de 10 ore de dezbateri, punerea sub acuzare a președintelui american Donald Trump pentru două capete două acuzare.

Președintele Statelor Unite ale Americii este acuzat de abuz de putere și obstrucționarea Congresului.

Potrivit primului articol – adoptat cu 230 de voturi „pentru” și 197 „împotrivă” – Donald Trump se face vinovat de abuz de putere pentru că ar fi condiţionat un ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina şi o primire a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Casa Albă de reluarea investigării fiului lui Joe Biden.

Al doilea articol – adoptat cu 229 voturi „pentru” la 198 „împotrivă” – îl pune sub acuzare pe Donald Trump pentru obstrucţionarea Congresului, rezultată din încercările liderului de la Casa Albă de a împiedica investigarea acestui scandal prin instrucţiuni date unor actuali şi foşti membri ai administraţiei americane de a nu coopera în anchetă.

Trump devine altfel al treilea președinte din istoria SUA pus sub acuzare. În 1868, Andrew Johnson a fost pus sub acuzare, iar apoi Bill Clinton în 1998, dar ambii au fost achitați de Senat. Richard Nixon a demisionat înainte să fie destituit, în 1974.

Trump a denunțat „ura” democraţilor din Congres, la scurt timp după punerea sa sub acuzare de către Camera Reprezentanţilor.

„În timp ce creăm locuri de muncă şi ne batem pentru Michigan, stânga radicală din Congres este roasă de invidie, ură şi furie, şi vedeţi ce se întâmplă”, a declarat el în cursul unui miting de campanie în oraşul Battle Creek „Democraţii încearcă să anuleze votul a zeci de milioane de americani”, a adăugat el.

„Fiecare republican a votat pentru noi! Wow! Aproape 200! Acum avem 198, la 229. Nu am pierdut niciun vot republican, iar trei democrați au votat pentru noi”, a exclamat Trump. „Partidul Republican nu a fost niciodată atât de atacat și niciodată nu a fost mai unit decât acum”, a completat președintele american.

ARTICOLE SIMILARE

Top 5 vedete care au „mâncat bătaie” de la partenerii lor

Tabu Tabu

Secret Sister, păcăleala de pe Facebook de care trebuie să te ferești în prag de Sărbători

Andreea Damian

Trend alert: blazerul de inspirație androgină, cu croială overzise

Andreea Damian

Europenii consumă resurse naturale care aparţin generaţiilor viitoare, potrivit unui raport WWF

Andreea Damian

Campanie controversată: Degetul arătător ridicat pentru toți cei fără mască

Tabu Tabu

SANTANA in concert la Bucuresti!

realitatea

Scrie un comentariu