Home > Health > Controversă medicală: cățelușii pot îmbolnăvi oamenii?

Controversă medicală: cățelușii pot îmbolnăvi oamenii?

cățelușii

Centrul pentru Controlul Bolilor din Statele Unite ale Americii susține că puii de câine pot îmbolnăvi oamenii cu o infecție rezistentă la mai multe medicamente.

O tulpină de Campylobacter jejuni a fost raportată în 30 de state americane, susține Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC), vorbindu-se deja de un focar. Momentan au fost anunțate 30 de persoane infectate din pricina unei astfel de infecții. 4 oameni au fost spitalizați, nici un deces nu s-a raportat până acum.

„Probele epidemiologice și de laborator indică faptul că puii cumpărați din magazinele de animale de companie sunt sursa probabilă a acestui focar. Multe dintre cazuri au avut contact cu cățelușii sau au fost angajați la magazinele de animale de companie”, a declarat experții pentru CNN. Nu s-a identificat încă un furnizor comun al cățelușilor.

Primele îmbolnăviri au fost raportate din ianuarie 2019, iar persoanele infectate au de la 8 luni la 70 de ani. Simptomele includ diaree, crampe stomacale și febră și durează de obicei aproximativ o săptămână. Oamenii se recuperează de obicei fără antibiotice, au mai precizat cei de la CDC.

Evitarea infecției constă în spălarea mâinilor și o vizită la veterinar pentru prietenii patrupezi.


Comenteaza acest articol

Controversă medicală: cățelușii pot îmbolnăvi oamenii?

by Andreea Damian   1 min
0