Tabu
HEALTH Slider

Controversă medicală: cățelușii pot îmbolnăvi oamenii?

cățelușii

Centrul pentru Controlul Bolilor din Statele Unite ale Americii susține că puii de câine pot îmbolnăvi oamenii cu o infecție rezistentă la mai multe medicamente.

O tulpină de Campylobacter jejuni a fost raportată în 30 de state americane, susține Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC), vorbindu-se deja de un focar. Momentan au fost anunțate 30 de persoane infectate din pricina unei astfel de infecții. 4 oameni au fost spitalizați, nici un deces nu s-a raportat până acum.

„Probele epidemiologice și de laborator indică faptul că puii cumpărați din magazinele de animale de companie sunt sursa probabilă a acestui focar. Multe dintre cazuri au avut contact cu cățelușii sau au fost angajați la magazinele de animale de companie”, a declarat experții pentru CNN. Nu s-a identificat încă un furnizor comun al cățelușilor.

Primele îmbolnăviri au fost raportate din ianuarie 2019, iar persoanele infectate au de la 8 luni la 70 de ani. Simptomele includ diaree, crampe stomacale și febră și durează de obicei aproximativ o săptămână. Oamenii se recuperează de obicei fără antibiotice, au mai precizat cei de la CDC.

Evitarea infecției constă în spălarea mâinilor și o vizită la veterinar pentru prietenii patrupezi.

ARTICOLE SIMILARE

Lady Gaga și Bradley Cooper, împreună!

Andreea Damian

Cele trei modalități prin care se transmite coronavirusul. Una îi îngrijorează cel mai mult pe specialiști

Andreea Damian

Meghan Markle este însărcinată. Ce titlu regal va primi bebelușul

Andreea Damian

Scrie un comentariu