Home > Agenda > Victoria Mahoney e prima femeie de culoare care va regiza un film Star Wars

Victoria Mahoney e prima femeie de culoare care va regiza un film Star Wars

Victoria Mahoney

Cineasta Victoria Mahoney va fi prima femeie de culoare care va regiza un film din seria Star Wars (Războiul stelelor). Vestea a fost împărtășită pe Twitter de regizoarea filmului „A Wrinkle in Time”, Ava DuVernay, la rândul ei de culoare. Ava a fost atât de entuziasmată de succesul colegei sale, încât cu greu s-a putut abține să nu dezvăluie minunata veste, scrie E! Online.

Criticii de film apreciază decizia producătorilor franșizei Star Wars (Războiul stelelor) care fac un pas important în cinematografie.

Ava DuVernay a informat fanii că viitorul regizor și producător executiv al filmului Războiul stelelor – Episodul IX, J.J. Abrams, a angajat-o pe Victoria Mahoney ca regizor secundar al filmului. Asta ar însemna că Victoria va deveni prima femeie de culoare care va regiza un film din cea mai de success serie din toate timpurile. „Sunt fericită să împărtășesc această știre istorică”, a scris Ava, marți, pe Twitter.

„O femeie de culoare regizează povești într-o galaxie departe, departe”, a declarat directorul primului unitate, Regizor principal #JJAbrams. Regizor secundar @VictoriaMahoney. #StarWarsE9 #StarWars”, a adăugat ea.

Se pare că distribuția și echipa de filmare plănuiau să păstreze discreția privind această mutare, dar datorită Avei, Victoria va trebui să împărtășească această bucurie cu toată lumea. I-a răspuns astfel prietenei sale pe Twitter: „Catt’s outta the bag (n.r. expresie englezească). Mulțumesc @ava. Mulțumesc #JJAbrams pentru că m-ai invitat să fac parte din echipa ta”.

Ca regizor secundat, Victoria Mahoney va fi responsabilă de filmări suplimentare care includ stabilirea planurilor de filmare, filmarea cascadoriilor, inserții și tăierea scenelor.

Victoria Mahoney a regizat seriale precum Grey’s Anatomy, Power, Gypsy, Seven Seconds, și DuVernay’s Queen Sugar.

 

Articole asemanatoare
Emilia Clarke – Daenerys din Game of Thrones joacă în noul film Star Wars

Comenteaza acest articol

Victoria Mahoney e prima femeie de culoare care va regiza un film Star Wars

by Andreea Damian   1 min
0