Tabu
Image default
FASHION Slider

Primul Vegan Fashion Week: moda poate fi prietenoasă cu mediul

Porți ceea ce mănânci! Numeroase modele au defilat pe catwalk la primul Vegan Fashion Week din lume care a avut loc la Los Angeles zilele trecute. Specialiștii cred că evenimentul care îl precede pe cel de la New York va avea un impact major în modă, mai ales că se fac pași importanți spre transformarea industriei fashion într-una sustenabilă.

Brandurile de modă devin din ce în ce mai conștiente de impactul lor asupra mediului și încep să producă linii vestimentare care să protejeze natura.

View this post on Instagram

This black ensemble (T.167 to C-1985) was designed by Rei Kawakubo for Comme des Garçon in 1982. . The roots of the anti-fashion movement can be traced back to the 1990s, when designers started to overtly criticise human obsession with glamour. By definition, the movement stood in opposition to the fashion establishment. It rejected the excess of the 80s, while it has also built a new kind of fashion awareness, cultivated by Martin Margiela and Rei Kawakubo. . It seems we are now arriving at a moment when canons need to be subverted. We believe Vegan Fashion is the new anti-fashion movement of the century. #veganfashionweek #veganfashion #thefutureoffashion #commedesgarcons #reikawakubo #antifashion #inspiration

A post shared by VEGAN FASHION WEEK™ (@veganfashionweek) on

„Moralitatea modei“ sau „modă sustenbilă“ sunt sintagme preluate în ultimii ani şi de branduri mari din industrie. The Ethical Fashion Initiative este una dintre cele mai vizibile organizaţii din lume preocupată de construirea unei industrii fashion responsabile, prin oferirea de locuri de muncă unor întregi comunităţi de meşteşugari din zone defavorizate. Iar Vegan Fashion Week reprezintă un pas important în cadrul acestui curent care prinde amploare.

Stilista franceză Emmanuelle Rienda este fondatoarea Vegan Fashion Week și luptă aprig pentru drepturile animalelor. A ales să organizeze evenimentul la Los Angeles, pentru că metropola este cel mai mare oraș din SUA care a interzis vânzarea hainelor și accesoriilor din blană naturală. Statul California a interzis, de curând, și testarea cosmeticelor pe animale. Emmanuelle Rienda a declarat mulțimii că mesajul evenimentului a fost „încercarea de a respecta animalele, dar și oamenii și mediul înconjurător”.

https://www.instagram.com/p/BtbrxYMg3Xd/

Vegan Fashion Week a debutat vinerea trecută la Muzeul de Istorie Naturala, unde oaspeții au aruncat o privire la câteva piese vestimentare atent selectate, create de designeri care au decis să renunțe la produsele de origine animală. Jacheta fabricată din frunze de ananas sau rochia din coajă de mere s-au numărat printre ținutele prezentate la Vegan Fashion Week. Rochii de mireasă fără mătase, pantofi bărbătești din piele artificială obținută din ulei de porumb topit și chiar prezervative cu extract de ciulin în loc de proteine ​​din lapte au fost prezentate weekend-ul trecut la Los Angeles.

Vegan Fashion Week a beneficiat și de susținerea grupului activist PETA și de cea a organizației non-profit Fashion Revolution. De altfel, fondatoarea a gândit evenimentul ca pe „un tribut adus animalelor și o odă a exploatării lor sub orice formă”.

ARTICOLE SIMILARE

Botinele cu toc ortopedic şi ţinte, încălţămintea acestui sezon!

Fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, afaceri cu virgine care-i calcă strugurii-n picioare

Dora Constantinovici

Noutăți de ultimă oră despre nașterea lui Kate Middleton. Ce a anunțat Palatul

Andreea Damian

Cum își va petrece Meghan Markle ziua de naștere anul acesta. Familia regală va lipsi

Andreea Damian

Trend Alert: Blugii suflecați

realitatea

Cum să porți sutienul de tip bralette fără să te simți dezbrăcată

Andreea Damian

Scrie un comentariu