Tabu
PEOPLESlider

Prințul Harry și Meghan și-au început oficial viața non-regală. Cele 6 privilegii pe care le-au pierdut

Vestea că Prințul Harry și Meghan Markle vor renunța la rolurile de seniori regali pentru a deveni „independenți financiar”, a devenit subiectul unei dezbateri intense în toată țara și nu numai.

De ce o fac? Cum vor supraviețui? Ce crede restul familiei despre asta? S-au întâmplat însă atât de multe lucruri în săptămânile de când aceste întrebări nu mai fac neapărat subiectul principal al preocupărilor, după cum a spus-o chiar cuplul britanic, într-o declarație susținută înainte de trecerea lor oficială la statutul de non-membri ai familiei regale. „Ducele și ducesa de Sussex ar prefera ca în săptămânile și lunile următoare, accentul să rămână pe răspunsul global la Covid-19”, a declarat, luni, un purtător de cuvânt al cuplului.

Acest viitor include să nu mai folosească numele „Sussex Royal” atât pentru organizația lor nonprofit, cât și pentru site sau contul de Instagram, deoarece data de 31 martie a marcat sfârșitul perioadei în care aceștia au deținut statutul de membri  „seniori” ai familiei regale și începutul noii lor vieți. Cum cuplul renunță oficial la îndatoririle regale, cei doi pierd și o serie de privilegii.

Nu li se va permite să călătorească pe tot globul în numele Reginei

Acum, când Meghan și Harry nu mai sunt membri ai familiei regale, ei nu vor mai putea să-și îndeplinească sarcini în numele Reginei, inclusiv excursii regale. De la căsătorie, cuplul a făcut două tururi regale, mai întâi în Australia, Noua Zeelandă, Fiji și Tonga și apoi în Africa de Sud. Acesta din urmă a fost subiectul unui documentar care a fost difuzat în octombrie 2019.

Nu vor mai primi bani din Grantul Suveran

Cuplul a precizat că doresc să devină independenți din punct de vedere financiar, ceea ce înseamnă că nu vor mai primi finanțare din Grantul Suveran, care anterior acoperea 5% din cheltuielile oficiale ale cuplului. Grantul suveran reprezintă banii dați Reginei de către Trezorerie.

Vor trebui să ramburseze suma de 2,4 milioane lire sterline pentru renovarea Frogmore Cottage

Cuplul va trebui să restituie suma cheltuită pentru renovarea casei lor din Berkshire, Frogmore Cottage. Renovările au fost realizate în 2018 și au costat 2,4 milioane de lire sterline, bani care veneau de la contribuabili.

Nu vor mai avea un birou oficial la Palatul Buckingham

În ianuarie, s-a decis ca birourile celor doi să fie închise la sfârșitul lunii martie, ceea ce înseamnă pierderea locurilor de muncă pentru membrii personalului care lucra acolo.

Securitatea lor nu va mai fi finanțată de guvern

Din noiembrie 2019, Meghan și Harry locuiau în Vancouver, Canada, iar guvernul canadian le asigura securitatea. S-au mutat însă în California, iar președintele american Donald Trump i-a anunțat deja că nu va plăti pentru protecția lor. O purtătoare de cuvânt a cuplului a dat ulterior publicităţii un comunicat în care Harry şi Meghan asigură că nu au nicio intenţie să ceară ajutorul Washingtonului pentru protecţia lor.

Vor fi direct responsabili de fotografiile de paparazzi care apar online

Meghan și Harry va fi tratați ca celebrități de către presă și fotografiile de paparazzi ale acestora au mai multe șanse să apară pe internet fără consimțământul lor.

ARTICOLE SIMILARE

Olena Kurilo, ucraineanca al cărei chip însângerat a făcut înconjurul lumii

Andreea Damian

A fost confirmat cel de-al treilea film Wonder Woman. Când va fi lansat

Andreea Damian

Anisia Gafton rupe tăcerea după participarea la „Sunt celebru, scoate-mă de aici”. Vedeta nu a încasat premiul de 128.000 de euro

Andreea Damian

Fotbalistul Adrian Ilie, prins beat la volan

Tabu Tabu

Loredana Chivu s-a cuplat cu fostul soț al Andei Adam, Sorin Nicolescu! Primele declarații ale blondei

Andreea Damian

Cum s-au cunoscut Andi Moisescu și Olivia Steer. Motivul real pentru care au rămas căsătoriți

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu