Tabu
Image default
CULTURE Slider

Quentin Tarantino nu va cenzura Once Upon a Time la Hollywood pentru China

Surse spun că fiica lui Bruce Lee s-a arătat îngrijorată cu privire la felul în care apare tatăl său, vedeta de arte marțiale, Bruce Lee în filmul lui Tarantino.

Între timp, Quentin Tarantino a spus că nu va reedita Once Upon a Time la Hollywood pentru a fi pe placul cenzorilor chinezi. Tarantino a menținut o poziție fermă și a spus că distribuitorii de filme din China pot „să ia filmul așa cum e sau să nu-l ia deloc” după ce autoritățile de reglementare chineze tot încearcă să frâneze o lansare programată pentru 25 octombrie, iar Sony Pictures Entertainment nu a primit nicio explicație cu privire la întârziere. Unii consideră că decizia autorităților chineze vine din cauza reprezentării lui Tarantino a vedetei de arte marțiale Bruce Lee, un erou pentru mulți din China. Familia și prietenii lui Brce Lee consideră că Tarantino l-a înfățișat greșit pe Lee, în mod caricatural.

Surse au declarat că Shannon Lee, fiica lui Bruce Lee, a cerut administrației naționale de film din China să îi ceară lui Tarantino să schimbe imaginea pe care i-a creat-o tatălui său în film. În iulie, Lee ar fi spus că tatăl ei „se confundă cu un tâmpit arogant, plin de sine și nu cu cineva care trebuia să lupte triplu față de oricare dintre alți actori pentru a realiza ceea ce altora le revenea de la sine” .

Ea a adăugat: „A fost foarte inconfortabil să stau la cineva și să aud că toți oamenii râd de tatăl meu.”

Tarantino – care se opune notoriu oricărei cenzuri legate de filmele sale și își menține drepturile finale în contractele sale – nu intenționează să coopereze cu autoritățile chineze. Filmul în care joacă Leonardo DiCaprio și Brad Pitt se concentrează pe evenimente anterioare crimelor comise de familia Manson din Los Angeles, în 1969. Aparenta încercare a Chinei de a controla un produs de divertisment american vine pe fondul represiunii sale violente asupra protestelor pro-democrație din Hong Kong. Creatorii South Park, Matt Stone și Trey Parker, i-au luat peste picior pe liderii Chinei și pe cei americani dispuși să ignore încălcările drepturilor omului în mai multe episoade recente. Se pare că China a șters South Park de pe platformele de streaming și social media.

Și reprezentantul NBA, Adam Silver, a susținut sătpămâna trecută că oficialii chinezi i-au cerut directorului general al Houston Rockets să-l concedieze pe Daryl Morey, după ce și-a arătat public sprijinul pentru protestatarii din Hong Kong. Controversa legată de comentariile lui Morey a afectat relația profitabilă dintre NBA și China.

 

ARTICOLE SIMILARE

Cum a apărut Meghan Markle după anunțul dureros al avortului suferit în luna iulie

Andreea Damian

Maria Dinulescu deține rolul principal în ultimul clip Depeche Mode

realitatea

Renée Zellweger, în rolul lui Judy Garland, „diva bolnavă” de la Hollywood

Andreea Damian

Shania Twain, mărturisire neașteptată despre fiul ei

Andreea Damian

Ultima șansă pentru un loc la concertul Sting!

realitatea

Jane Fonda a acceptat premiul BAFTA în timp ce era arestată la Washington

Andreea Damian

Scrie un comentariu