Tabu
Image default
PEOPLE Slider

Regina Elisabeta a II-a și semnificația ascunsă a celebrelor sale broșe

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este cel mai mare colecționar de bijuterii din lume. Suverana deține peste 300 de piese prețioase, inclusiv 98 de broșe, 46 de coliere, 37 de brățări, 34 de perechi de cercei, 15 inele și 20 de ceasuri.

Multe dintre frumoasele piesele prețioase au fost moștenite din generație în generație în familia, fiecare având câte o poveste de spus. Regina își accesorizează mereu ținutele colorate cu broșe spectaculoase. Puțini știu însă faptul că acestea transmit mesaje ascunse.

Broșa „coș cu flori”

Regina a primit această broșă de la părinții ei în 1948, atunci când s-a născut Prințul Charles. A purtat-o în primele fotografii oficiale în care apare fiul ei. Apoi, 65 de ani mai târziu, la botezul Prințului George. Tot în 2013 a purtat-o și atunci când a transmis poprului mesajul tradițional de Crăciun. În spatele ei, o fotografie de la botezul Prințului George și una cu regretatul ei tată, Regele George al VI-lea.

Broșa „crizantemă”

În portretele din luna de miere, realizate în 1947, Regina Elisabeta apare purtând o broșă „crizantemă” cu diamante și safire. A purtat-o apoi în 2007, cu ocazia aniversării de 60 de ani de la nunta ei cu Prințul Phillip.

Broșa „legământul iubirii adevărate”

Regina Marii Britanii a purtat această broșă în 1960 la nunta surorii sale, Prințesa Margaret. Apoi, în 2011, cu ocazia nunții Prințului William cu Kate Middleton. Accesoriul a aparținut inițial Reginei Maria, bunica Reginei Elisabeta.

Broșa „scarabeu”

Regina a primit cadou această broșă de la soțul ei, Prințul Philip. S-a întâmplat în 1996. Spectaculosul accesoriu este realizat din aur, diamante și rubine. Regina Mariii Britanii a purtat-o cu mai multe ocazii. Una dintre ele, portretul aniversar de 70 de ani de căsnicie.

Broșa „trandafirul centenar”

Este una dintre cele mai dragi bijuterii din colecția Reginei. Este de fapt un cadou pe care Regina Elisabeta a II-a l-a realizat în 2000, cu ocazia aniversării de 100 de ani a Reginei Mamă. Broșa reproduce un trandafir care a fost crescut special pentru încoronarea Reginei Elisabeta.

Broșa „scoică”

A fost una dintre piesele preferate ale Reginei Mamă. Aceasta a primit-o în 1944 de la scriitorul Winifred Hope Thomson. Are formă de scoică și constă într-o perlă înconjurată de diamante. Regina a purtat-o cu diferite ocazii ce aveau cumva legătură cu mama ei. Spre exemplu, în februarie 2009, atunci când a fost dezvelită o statuie a Reginei Mamă.

ARTICOLE SIMILARE

În India se țin cursuri împotriva violenței împotriva femeilor, la noi 30% dintre femei sunt agresate

Dora Constantinovici

JK Rowling își acuză fosta asistentă de hoție cu bani pentru cosmetice și pisici

realitatea

Clorochinina și hidroxiclorochinina, posibilele tratamente pentru Covid-19, risc pentru inimă

Andreea Damian

Un designer vinde o geantă făcută din limbă de aligator și coloana vertebrală a unui copil

Andreea Damian

Despre această forță a naturii numită Dolly Parton și de ce vă recomand „Dolly Parton’s Heartstrings”

Dora Constantinovici

„Bebelușa Ioana”, suspectă de coronavirus

Andreea Damian

Scrie un comentariu