Tabu
CULTUREPEOPLESlider

Roger Waters speră la mai mulți copii salvați din zonele de conflict

Starul Pink Floyd – Roger Waters spune că speră să efectueze mai multe misiuni de salvare după ce a închiriat un avion pentru a aduce doi emigranți din Siria și a asistat la reuniunea cu mama lor.

Waters a zburat cu un avocat pentru drepturile omului și mama băieților în nordul Irakului pentru a ridica cei doi frați, în vârstă de 7 și 11 ani. Băieții fuseseră răpiți și luați în Siria de către tatăl lor. Waters a declarat pentru BBC News că a fost prima sa călătorie. “Este prima dată, dar sper că nu va fi ultima”, a spus el.

Ayyub Ferreira, în vârstă de șapte ani, și fratele său Mahmud, în vârstă de 11 ani, au stat în Siria de când au fost luați acolo de tatăl lor, în 2014. Se crede că tatăl a fost ucis în 2017, iar băieții au fost abandonați de soția sa belgiană. Ei au fost găsiți de către Forțele Democrate Siriene conduse de kurzi și duși într-o tabără de refugiați din nordul Siriei.

Chitaristul sa implicat după ce a fost informat despre situația lor de Clive Stafford-Smith, avocat și fondator al organizației de caritate Reprieve, care a ajutat la descoperirea mamei lor Felicia din Trinidad. Vedeta rock a ajutat la convingerea guvernului trinidadian de a emite documente de călătorie pentru băieți și a plătit pentru avion și echipaj, care au zburat spre băieți la începutul acestei săptămâni. “Am zburat cu toții la Irbil în nordul Irakului și am avut o mulțime de întâlniri cu ministrul relațiilor externe și guvernatorul statului și, în cele din urmă, echipa de salvare a trecut granița cu toate permisiunile”, a spus el.

Băieții erau sănătoși, a spus el. “Sunt în mod evident surprinși, uimiți, vă puteți imagina cât de greu este, mai ales ca după cei șapte ani, să se afle din nou alături de mama lor.

Waters este un cunoscut ctitic împotriva intervenției occidentală din Siria și în alte părți. El a spus că vrea să ajute, pentru că oricine vede vreodată copiii care suferă la televizor vrea să “sară prin ecran și să-i adune și să-i hrănească și să-i salveze de rău”. El a spus: “Sunt destul de privilegiat ca în acest moment … să am timp să ajut, pentru că tocmai am terminat un turneu de doi ani. Dar, de asemenea, nu pot să nu mă gândesc, cum rămâne cu ceilalți? De ce nu facem nimic?”

ARTICOLE SIMILARE

Ziua Culturii Naționale | Maraton de spectacole-lectură

Ciocîrlan

Iată de ce laptele este cel mai bun anticearcăn natural

Andreea Damian

Johnny Depp pregătește un musical „neautorizat” despre Michael Jackson

Andreea Damian

Gal Gadot adoră acest ruj roșu. Și are un preț accesibil!

Andreea Damian

Trump şi Obama nu se află pe lista invitaţilor la nunta prinţului Harry

Andreea Damian

CANTAREATA romanca – clipe de groaza la “Dansez pentru tine”

Scrie un comentariu