Tabu
CULTURE Slider

Ucigașul din Toronto, Alek Minassian făcea parte dintr-un grup misogin care promova violența și violul

Cu doar câteva minute înainte de a intra cu mașina în trecătorii din Toronto, omorând zece oameni și rănind alte zeci, Alek Minassian a lăsat un mesaj pe Facebook în care ridica în slăvi supremația misoginilor.

În postarea de pe Facebook, Alek Minassian îl preamărea pe Elliot Rodger care în 2014 a împușcat și omorât șase oameni în Isla Vista, California. Rodger avea pe atunci 22 de ani și scria despre revoluția incel care se traduce, la o prescurtare a termenului folosit des în mediul online – Involutary celibates – celibatari involuntari – de către o comunitate de misogini pentru a se descrie.

“Revoluția celibatarilor involuntari a început! Îi vom învinge pe toți Chad și Stacy! Trăiască domnul suprem Elliot Rodger!” scria în postare Alek Minassian.

Ce înseamnă Chad și Stacy pentru comunitatea de misogini autodenumită – Celibatarii Involuntari?

În primul rând trebuie înțeles faptul că acești așa ziși celibatari involuntari sunt misogini care privesc cu suspiciune și dispreț femeile pe care de altfel le și învinovățesc pentru că le refuză dreptul la relații sexuale. Această comunitate este recunoscută pentru abordarea nouă a teoriei conform căreia bărbații sunt mai valoroși decât femeile. Potrivit unor cercetări recente despre grup, discursul plin de ură al membrilor comunității și-ar avea originea într-o mișcare artistică care consideră că seducția exercitată de către femei asupra bărbaților este manipulatoare, idee pe care celibatarii involuntari o resping pentru că ar umaniza prea mult femeile.

Celibatarii involuntari au promovat în discursul lor violul precum și alte forme de violență împotriva femeilor. Cu doar o zi înainte de a ucide oameni nevinovați în 2014, Rodger a încărcat un clip video pe rețelele de socializare în care se plângea de faptul că ar fi fost respins de femei pe parcursul anilor și jura să se răzbune și să pedepsească toate femeile pentru faptul că e singur. “Fetele și-au oferit mereu afecțiunea, dragostea și sexul altor bărbați, niciodată mie. Am 22 de ani și sunt în continuare virgin. N-am sărutat o fată nici măcar o dată.” scria el.

Chad – este denumirea data de către celibatarii involuntari bărbaților care au suces la femei și Stacy este numele femeilor care se presupune că au refuzat sau respins avansurile bărbaților deveniți celibatari.

Toată nebunia este despre felul în care masculii beta – așa cum se consideră de altfel acești celibatari involuntari – vor să cucerească lumea din mâinile masculilor alfa care se presupune că au acces la femei și desigur, să distrugă puterea opresivă a femeilor asupra societății.

Celibatarii involuntari postează pe Reddit în continuare deși au fost atenționați de platformă de nenumărate ori pentru limbajul agresiv și plin de ură pe care-l folosesc. Comunitatea lor din cadrul Reddit numără 40 de mii de membri deși nu este foarte clar câți dintre aceștia s-au înscris în comunitate pentru că ar crede în filozofia de viață a celibatarilor involuntari și câți din pură curiozitate.

ARTICOLE SIMILARE

Elle Macpherson, sfaturi de dietă și sport pentru femeile de peste 50 de ani

Andreea Damian

Jocurile pe calculator – o joaca serioasa

realitatea

Cea mai tristă și frumoasă carte de nedragoste – Iubire amară de Elena Ferrante

Dora Constantinovici

Cel mai bine plătită vedetă pe Instagram: 1,2 milioane de dolari pe postare

Andreea Damian

“Cum să uiți o femeie- – roman in curs de aparitie la Editura POLIROM

realitatea

Cum arăta „Gianina” în urmă cu 10 ani și ce sărbătorește vedeta înainte de Paște

Tabu Tabu

Scrie un comentariu