Tabu
HEALTH

Șapte ceaiuri recomandate de nutriționiști care te ajută să slăbești

Circulă pe internet rețete miraculoase de ceaiuri care promit să te scape de kilogramele în plus cât ai zice pește. Oamenii de știință susțin că dietele de detofixiere cu ajutorul ceaiurilor sunt cele mai sănătoase și favorizează și pierderea în greutate.

Un studiu publicat recent într-un jurnal european de nutriție a constatat că ceaiul negru are ca efect scăderea nivelului de bacterii nesănătoase care favorizează obezitatea. Și nu doar ceaiul negru are astfel de beneficii. Deși nu există vreo băutură pe bază de plante care să te ajute să pierzi semnificativ mai multe kilograme, ingredientele care se regăsesc în acestea sprijină în mod direct sau indirect pierderea în greutate pe lângă o dietă corespunzătoare dar și prin exerciții fizice.

Iată 7 ceaiuri la îndemâna oricui care vin în sprijinul tău!

Ceaiul verde

Compușii săi antioxidanți, catechine, care se regăsesc în frunze, face ca ceaiul verde să se regăsească în topul ceaiurilor preferate de femei. Catechinele din ceaiul verde stimulează sistemul nervos simpatic să crească nivelul de energie și să topească mai repede grăsimea. Dar aceasta nu este singurul beneficiu al consumului de ceaiul verde. Acesta ajută de asemenea la prevenirea bolilor cardiovasculare și a colesterolului. Pentru rezultate eficiente se recomandă consumul a patru cești de ceai verde pe zi.

Ceaiul alb

Ceaiul alb este al aliat de încredere al siluetei tale. Te ajută să slăbești armonios și să îți răsfeți corpul cu antioxidanți miraculoși. Deși nu este destul de popular, ceaiul alb are beneficii uimitoare pentru sănătate și te ajută arzi grăsimile și să elimini toxinele în exces. Ceaiul alb este obținut din planta Camellia sinensis, la cel ca ceaiul verde și ceaiul negru, dar din mugurii proaspeți și frunzele tinere ale plante și este fermentat foarte puțin, pentru a-și păstra savoarea și proprietățile. Acesta conține doar 15 mg de cofeină, față de 25 mg, cât are ceaiul verde, și 40 mg, cât are ceaiul negru.

Ceaiul de mușețel

Flavonoidele regăsite în ceaiul de mușețel are proprietăți de relaxare și ajută organismul să treacă din starea de veghe în cea de somn mai ușor. Se știe că somnul insuficient are efecte asupra greutății corporale. De aceea, o ceașcă de ceai de mușețel consumată seara poate deveni aliatul de nădejde în lupta cu kilogramele în plus.

Ceaiul oolong

Acesta conține polifenoli, care oferă beneficii asemănătoare ceaiului verde. Consumul de ceai Oolong ne ajuta sa ardem grasimile mai repede prin faptul ca ne pune metabolismul la treaba. Un astfel de efect dureaza vreo 2 ore dupa ce ai consumat o ceasca de infuzie de Oolong. Si mai mult decat atat: prin polifenolii pe care ii contine, ceaiul Oolong impiedica actiunea enzimelor care conduc la acumularea de grasimi in organism.

Ceaiul de mentă

Este aliatul sistemului digestiv, ajutând la relaxarea mușchilor intestinali. Menta ajută la pierderea în greutatea prin suprimarea apetitului. Un studio a arătat că persoanele care consumă ceai de mentă la fiecare două ore, ei automat consumă cu 2.800 de calorii mai puține pe săptămână.

Ceaiul de păpădie

Ceaiul de păpădie este un aliat de nădejde în lupta contra kilogramelor în plus, întrucât contribuie la eliminarea excesului de apă din organism. Datorită faptului că este un bun diuretic, ceaiul de păpădie crește cantitatea de urină eliminată, prin extragerea sării și a apei din rinichi.

Ceaiul Rooibos

Are proprietăți antioxidante printre al căror efect se numără accelerarea metabolismului celulelor care fac parte din sistemul digestiv. Intr-un studio menit să descopere cum nutrienții din rooibos luptă împotriva obezității, cercetătorii sud-africani au arătat că atunci când consumăm ceai rooibos creștem secreția de leptină. Leptina este cunoscută ca „hormonal sațietății” și ajută corpul să știe când și cum trebuie să mănânce.

ARTICOLE SIMILARE

Copiii născuți prin cezariană „culeg” mai multe bacterii din spital, spun cercetătorii

Andreea Damian

Niveluri ridicate de plumb în sângele copiilor după incendiul de la Notre-Dame

Andreea Damian

Excesul de muncă predispune femeile, dar nu și bărbații, la o boală mortală

Andreea Damian

Ce este și cum se manifestă sindromul bradului de Crăciun

Andreea Damian

Cât va costa vaccinul COVID-19. Prețul este accesibil publicului larg

Andreea Damian

Uleiul de cocos Raw, solutie naturala excelenta in alimentatie cu beneficii multiple

realitatea

3 comentarii

Scrie un comentariu