Tabu
Image default
CULTURE

Șapte orașe din Marea Britanie se luptă să găzduiască Eurovision 2023. Londra nu e luată în calcul

Şapte oraşe britanice sunt finaliste în procesul de selecţie a gazdei următoarei ediţii a Eurovision care, din cauza invaziei ruse, va fi desfăşurată în Marea Britanie în numele Ucrainei, a anunţat vineri, 12 august, BBC, conform AFP și Agerpres.

Cele şapte finaliste care şi-au exprimat dorinţa de a găzdui celebrul concurs sunt: Birmingham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle şi Sheffield. Alte oraşe candidate, printre care Londra şi Belfast, nu au fost selectate. Decizia va fi anunţată în toamnă.

Regatul Unit nu a mai fost gazda Eurovision din 1998, când concursul s-a desfăşurat la Birmingham, oraş situat în centrul Angliei. De-a lungul timpului, Marea Britanie a fost gazda acestei competiţii muzicale de opt ori.

După ce a obţinut primul loc la Eurovision 2022, Ucraina a contestat iniţial decizia organizatorilor de a-i retrage dreptul de a găzdui cea de-a 67-a ediţie din motive de siguranță. În iunie, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (UER) a estimat că nu sunt întrunite condiţiile de securitate astfel încât Ucraina să organizeze concursul şi că a lansat negocieri cu Regatul Unit, al cărei reprezentant a ieşit pe locul al doilea.

Pe 25 iulie, UER a anunţat încheierea unui acord cu guvernul britanic astfel încât concursul să fie organizat de BBC, într-o versiune în care Ucraina va avea un loc de cinste.

ARTICOLE SIMILARE

Celebritati nascute pe 12 iunie!

realitatea

REALITATEA PLUS, la un pas de trecerea la HD

Andreea Damian

OLIVIA STEER – reteta de mici raw vegan! (www.bpt.ro)

Cenușa memoriei | Cum să transformi o tragedie în artă

Andreea Damian

Castigatorii Brit Awards 2012 – VEZI LISTA COMPLETA

realitatea

Audienţa galei Oscar a crescut în 2022. Câți oameni au urmărit evenimentul

Andreea Damian

Scrie un comentariu