Tabu
Image default
BEAUTY

Skin cycling | Rutina de frumusețe pe timp de noapte aprobată de dermatologi care are milioane de vizualizări pe TikTok

Recomandată de mulți experți în frumusețe, această rutină facială de noapte devine virală pe rețelele de socializare.

74 de milioane de vizualizări sunt pentru hashtag-ul #SkinCycling pe TikTok. Acesta nu este un sfat de frumusețe neobișnuit sau ciudat așa cum găsim adesea pe platformă, ci o metodă aprobată și recomandată de experții în îngrijirea pielii de mulți ani.

Dacă această rutină de frumusețe revine astăzi în centrul atenției sub denumirea de „skin cycling” („ciclul pielii”), este datorită tutorialului video împărtășit de un dermatolog american, Dr. Whitney Bowe, care a devenit viral pe internet și câștigă din ce în ce mai mulți adepți. Și pe bună dreptate: această metodă minimalistă asigură o piele curată și un ten strălucitor.

Un ciclu în patru zile

Principiul este simplu și la îndemâna tuturor: urmați un ciclu de patru zile, dedicându-le pe primele două aplicării unor tratamente faciale specifice și lăsând pielea să se „odihnească” pentru următoarele două. Dimineața, nu este nevoie să vă schimbați ritualul obișnuit. La sfârșitul zilei, totul este decis, potrivit dr. Bowe.

În prima seară, după demachierea și curățarea feței, faceți o exfoliere (de preferință chimică) sau un peeling blând. Scăpați astfel de impurități și celulele moarte, pielea va absorbi mai bine îngrijirea oferită a doua zi, fără risc de iritație.

În a doua noapte, aplicați un produs pe bază de retinol (ser sau cremă). Acest derivat al vitaminei A stimulează reînnoirea celulară și producția de colagen, ceea ce îl face un aliat împotriva ridurilor, petelor maronii sau a coșurilor mici. Cu toate acestea, este important să rețineți că acest ingredient puternic necesită un test de toleranță a pielii în prealabil și, mai ales, că nu trebuie să depășiți niciodată doza recomandată de produs (o picătură de dimensiunea unui bob de mazăre) pentru a evita orice reacție adversă.

În ceea ce privește ultimele două nopți ale ciclului, acestea sunt dedicate exclusiv reparării și regenerării pielii, ceea ce înseamnă că nu este implicat niciun ingredient activ. Tot ce trebuie să faceți este să vă curățați pielea și, eventual, să folosiți o cremă hidratantă dacă este nevoie.

Toleranță și eficacitate

Succesul acestei metode se bazează în principal pe acest sistem alternant, care include atât zile de „antrenament”, cât și zile de „recuperare”, în stilul unei rutine sportive. Aplicarea a două produse eficiente, dar potențial iritante (exfoliantul și retinolul) două zile la rând, apoi urmată de două nopți de „odihnă”, permite pielii să tolereze mai bine ingredientele active, beneficiind în același timp la maximum de beneficiile acestora. „Skin cycling” este recomandat de doctorul Whitney Bowe, în special pentru tenul gras și predispus la acnee.

Potrivit declarațiilor expertului pe TikTok, această rutină a fost mai presus de toate un răspuns minimalist la piața „saturată” a cosmeticelor care îi încurcă pacienții, pierduți în mijlocul unei aprovizionări pletorice. Spre deosebire de „stratificare”, de exemplu, care constă în suprapunerea straturilor de îngrijire una peste alta, această soluție pledează pentru „mai puțin este mai mult” prin utilizarea minimului strict recomandat de dermatologi. Cu toate acestea, este imperativ să cereți sfatul medicului dumneavoastră înainte de a experimenta un nou tratament pe piele.

ARTICOLE SIMILARE

Transformare radicală pentru Billie Eilish: a adoptat culoarea de păr perfectă pentru iarnă

Andreea Damian

Masajul cu șerpi – o metodă de relaxare sau o formă de auto-tortură?

Andreea Damian

Karolina Kurkova îți dezvăluie secretele ei de frumusețe

Andreea Damian

De ce femeile preferă bărbații cu barbă?

Andreea Damian

Cum a aratat KATE la Jubileul Reginei/ FOTO

realitatea

De Valentine’s Day fii romantica!

realitatea

Scrie un comentariu