Home > Lifestyle > Stiri > Slabesti cu doar patru minute de antrenament intens!

Slabesti cu doar patru minute de antrenament intens!


O noua metoda de fitness castiga teren, iar rezultatele sunt surprinzatoare.

Una dintre cele mai bune metode de a slabi si de a te mentine intr-o forma maxima este aceea de a face fitness. Printre toate stilurile de fitness din ultima vreme, una extrem de populara este metoda Tabata. Regimul intens al metodei, stabilit pana acum pentru atletii din Japonia, castiga teren in randul celor care isi doresc un corp tonifiat si o sanatate mai buna, cu un efort cat mai mic.

Antrenamentul Tabata se bazeaza pe sedinte de cate 20 de secunde de miscare intensa, in care trebuie sa depui foarte mult efort, urmate de 10 secunde de odihna. Cele doua etape se repeta de 8 ori. Poti merge pe bicicleta, poti alerga, poti face gimnastica sau orice alte miscari cunoscute cat timp depui un efort maxim la fiecare 10 secunde.

Sesiunea de Tabata de 4 minute a aparut in 1996, sub numele doctorului Izumi Tabata si a fost implementata in programul atletilor din Japonia. Studentii pe care doctorul a experimentat aceasta metoda  aveau de facut  88 de minute de miscare in acest fel, pe saptamana. La finalul a 6 saptamani, testele cardiovasculare si musculare au dat rezultate incredibile.

Articole asemanatoare
Cum să-ți îmbunătățești sănătatea mentală prin fitness
Ce sa NU faci la sala
10 exercitii uimitoare pentru picioare tonifiate si fese mai ferme
Cum iti organizezi programul de exercitii cand te antrenezi acasa?

Comenteaza acest articol

Slabesti cu doar patru minute de antrenament intens!

by   1 min
0