Tabu
Image default
CULTURESlider

Spania oferă tinerilor peste 18 ani 400 de euro pentru activități culturale

Premierul spaniol, Pedro Sanchez, a anunțat că, în 2022, adolescenții care împlinesc 18 ani vor primi un abonament cultural de 400 de euro, pe care îl vor putea cheltui pe orice, de la cărți, concerte până la bilete la cinema.

În 2022, adolescenții spanioli care împlinesc 18 ani vor primi un permis cultural în valoare de 400 de euro, ca parte a unui nou program național în valoare de 200 de milioane de euro. Aproximativ 500.000 de adolescenți vor fi eligibili pentru permisul de anul viitor, care este pus în aplicare de Ministerul Culturii și Sportului din Spania, informează Classic FM.

Ministrul spaniol al culturii, Miquel Iceta Llorens, a explicat: „Este ca un cadou pentru a 18-a aniversare și mi-ar plăcea dacă tinerii ar merge la operă sau la un concert de muzică clasică.” Când a anunțat acest program, premierul Sanchez a declarat că măsura va îmbunătăți accesul tinerilor la cultură, ajutând în același timp industria culturală spaniolă, care a avut de suferit din punct de vedere financiar în timpul pandemiei de Covid-19.

Atât Franța, cât și Italia au introdus scheme similare, însă cea din Spania este prima care a fost introdusă ca reacție la pandemie. Tinerii vor putea să cheltuiască abonamentul pentru activități culturale, cum ar fi cumpărarea de cărți, mersul la cinema sau participarea la concerte live și la operă.

Vicepremierul Yolanda Diaz a scris pe Twitter că „sprijinirea artelor și a viitorului tinerilor este scopul principal al proiectului, care ar trebui să servească drept impuls pentru cultură”. Banii vor fi împărțiți în secțiuni culturale, astfel încât suma totală a permisului să fie cheltuită pentru mai multe activități culturale, în loc să fie cheltuite într-un singur domeniu. Aceste secțiuni nu sunt încă anunțate.

Anunțul privind abonamentul cultural vine la câteva zile după anunțul privind un program guvernamental de locuințe care va oferi persoanelor cu venituri medii, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, o reducere lunară de 250 de euro din chirie.

ARTICOLE SIMILARE

8 trăsături care în trecut erau considerate defecte, dar au devenit atuuri în 2020

Tabu Tabu

Îngrijirea părului | Sfaturi prețioase pentru a-l proteja de soare

Andreea Damian

Cum porți pantalonii cargo cu multe buzunare atunci când te-ai săturat de blugi

Andreea Damian

Nicki Minaj le cere rapperilor să cânte mai puțin despre politică

Andreea Damian

Regina se adresează supușilor. Ce mesaj special transmite națiunii afectate de pandemie

Andreea Damian

Suntem un cuplu, ar trebui să fim și cei mai buni prieteni?

Andreea Damian

Scrie un comentariu