Tabu
Image default
FASHION

Tamara Mellon părăsește Jimmy Choo

Tamara Mellon lucra la începutul anilor 90 ca editor de accesorii la Vogue, perioadă în care l-a cunoscut pe domnul Choo, un cizmar originar din Malaesia, care lucra în estul Londrei, care crea de mână încălțăminte pentru femei, câte 20 de perechi pe săptămână.

În 1996, Tamara a fondat Jimmy Choo, cu 150.000 de lire sterline, bani împrumutați de la tatăl său, Tommy Yeardye, co-fondatorul imperiului de produse pentru păr, Vidal Sassoon.

De atunci, pantofii Jimmy Choo au devenit preferații celebrităților, ajungând un brand internațional de lux, deci au devenit o investiție de succes pentru Tamara, care a generat o avere de sute de milioane de lire sterline după ce compania a fost cumpărată și vândută de câteva ori de firme de investiții.

Tamara Mellon este însă pe punctul de a părăsi compania. Personalul de top management a început să se schimbe după 5 luni de la preluarea întregii afaceri de către Labelux, grupul de investiții care posedă și brandul Bally, relateaza The Telegraph. Această afacere i-a costat pe cei de la Labelux peste 500 de milioane de lire sterline.

Deodată cu plecarea Tamarei, va mai părăsi compania și Joshua Schulman, momentan chief executive la Jimmy Choo. Se pare că cei doi pleacă în termeni amiabili cu Labelux, deși se știe că Tamara mai deține doar 17 sau 18 procente din afacere, ceea ce  o face acționar minor, cu mai puțină influență în deciziile luate de companie, iar acesta ar putea fi un motiv serios de plecare.

Text: Ioana Bora

ARTICOLE SIMILARE

Crystal Renn pentru Jimmy Choo

realitatea

A AVUT LOC CEA DE-A TREIA EDITIE SPECIAL NIGHT OUT

Coco Chanel avant

realitatea

Detalii in exclusivitate de la Paris Fashion Week

realitatea

După 20 de ani, Ralph Lauren acordă un interviu televizat pentru Oprah Winfrey

realitatea

TREND ALERT: Franjuri

realitatea

Scrie un comentariu