Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Tendințe în frumusețe | Cosmeticele pe bază de ceapă. Când și cum să le incluzi în rutina ta de beauty

Ce se întâmplă dacă unul dintre cele mai versatile ingrediente din gastronomie devine noua tendință de frumusețe? S-a observat în ultimii ani o creștere a utilizării componentelor naturale în produsele pentru piele și păr, acum este momentul ca ceapa să își facă și ea loc.

Deși ideea poate părea absurdă, compoziția sa aduce o serie de avantaje care îl fac un nou aliat al frumuseții. Experții în beauty spun că ceapa aduce o mulțime de beneficii părului și pielii.

Cum integrezi ceapa în rutina zilnică?

Dar cum îl integrezi în rutina ta de frumusețe? Beneficiile cepei sunt cu adevărat încurajatoare și din ce în ce mai multe cercetări încearcă să înțeleagă mai bine efectele sale asupra pielii și părului.

Datorită conținutului său ridicat de vitamine A, C și quercetină, un flavonoid cu acțiune puternică antiinflamatorie și antioxidantă, ceapa este o componentă excelentă pentru cei care doresc să lupte împotriva semnelor îmbătrânirii, să hrănească pielea și chiar să lupte împotriva deteriorării pielii.

În plus, sucul de ceapă poate fi un aliat excelent în cazurile de alopecie, adică pentru persoanele care își pierd părul. Un studiu, care a fost efectuat pe 23 de persoane cu vârste cuprinse între 5 și 42 de ani, a arătat că în doar 6 săptămâni de utilizare a produselor pe bază de ceapă, părul reapărea la 86,9% dintre pacienți.

Dar beneficiile cepei nu se opresc aici! Un studiu realizat de Institutul Național de Sănătate din Statele Unite a declarat că ceapa este foarte eficientă în tratarea cicatricilor, menționând că utilizarea unui gel cu extract de ceapă ar îmbunătăți aspectul în doar 4 săptămâni de utilizare, cu o singură aplicare pe zi.

ARTICOLE SIMILARE

Gala Oscarurilor va fi foarte diferită anul acesta

Andreea Damian

De ce nu poți dormi fără să îmbrățișezi perna sau pilota

Andreea Damian

Dieta inventata din greseala. Slabesti rapid 10 kg, cu un antrenament de 2 minute pe zi

Noul pandemicționar: covidiot, quarantini, locktail. Modul în care coronavirusul ne-a schimbat limbajul

Andreea Damian

Cum estomepezi celulita – Trucuri facile

Ea este actrița care trebuia s-o interpreteze pe Rachel Green din Friends

Andreea Damian

Scrie un comentariu