Tabu
Image default
HEALTH Slider

Tendințele alimentare care vor fi un succes în 2021

Criza sanitară provocată de Covid-19 ne-a obligat să ne schimbăm obiceiurile alimentare – mai multe fructe și legume, mai puțin alcool, rețete sănătoase și gastronomie asiatică. Noile tendințe alimentare se amestecă între plăcere și sănătate.

Iată noile predicții pentru 2021

Năut: mâncarea vedetă a anului 2021

Făina de năut, aquafaba (lichidul în care se conservă năutul este utilizat în patiseria vegană pentru a înlocui ouăle), năutul cresc în popularitate și vor avea și mai mult succes în 2021. Bogate în fibre, proteine, minerale și vitamine, raportul Whole Foods o compară cu conopida. Această tendință face parte din necesitatea de a consuma mai multe leguminoase.

Năut cu sos tomat

Potrivit experților, vom descoperi năutul sub alte forme decât falafel cu noi rețete neobișnuite și inovatoare, cum ar fi hummus de ciocolată, de exemplu!

Cafea pe farfurie

Dacă discuțiile între colegi în fața aparatului de cafea nu mai sunt relevante, băutura nu mai e la modă! În 2021, cafeaua ar trebui să apară sub alte forme, în mâncarea noastră: batoane de cereale, piureuri, iaurt și chiar în rețete sărate!

Micul dejun a revenit la modă

Fusese neglijat, fiind înlocuit cu postul intermitent. Ei bine, datorită telemuncii, este momentul să începem ziua într-un mare fel! Whole Foods prezice întoarcerea micului dejun și a alimentelor asociate, cum ar fi clătite, brioșe, pâine prăjită, cereale, terci.

Super-alimente pentru un sistem imunitar puternic

Odată cu pandemia globală prin care trecem, îngrijirea sistemului nostru digestiv nu a fost niciodată atât de esențială! Potrivit Whole Foods, ar trebui să fie simțit pe rafturile supermarketurilor și în coșurile de consum. Alimente bogate în prebiotice (fibre naturale), precum usturoi, cicoare, semințe de chia; alimentele fermentate, bogate în probiotice și vitamina C, vor fi cei mai buni aliați ai noștri în 2021!

În 2021, nu aruncăm nimic, consumăm totul!

Cipsuri de coji de legume, reciclarea cojilor de ou pentru grădină sau zero deșeuri lăsate de plăcintele cu mere. Pe scurt, obiectivul este eliminarea completă a deșeurilor până în 2025.

Mai puțin alcool pentru mai multă plăcere

Tendința „fără alcool” este în creștere, în special în rândul milenarilor. Băuturile „virgine” vor fi din ce în ce mai apreciate în 2021, iar rețetele și mai inovatoare.

Gastronomia asiatică: mai la modă ca niciodată

Asia rămâne o sursă inepuizabilă de inspirație în bucătărie. Sushi la cuptor, Okonomiyaki (preparat tradițional japonez care înseamnă „prăjiți ce vreți”), baozi (chifle mici chinezești cu umplutură). Toate aceste alimente delicioase vor fi la modă în 2021.

ARTICOLE SIMILARE

Social media nu îi face nefericiți pe tineri. Studiul care demontează tot ce se știa până acum

Andreea Damian

Octav, de Serge Ioan Celebidachi, va avea premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Montreal

realitatea

10 manichiuri perfecte pentru Ziua Îndrăgostiţilor. Încearcă-le!

Andreea Damian

Femeile decapitate ale Hollywoodului: despre femeile fără cap apărute pe posterele filmelor

Lana Del Rey o invită Azealia Banks să se bată la propriu și toată lumea e șocată

realitatea

Fenomenul Squid Game

Andreea Damian

Scrie un comentariu