Tabu
HEALTHSlider

Terapia prin râs și efectele sale incredibile asupra sănătății

O sesiune de râs îți poate relaxa musculatura pieptului. Mai mult, râsul ameliorează stresul și combate semnele îmbătrânirii. Terapia prin râs devine din ce în ce mai populară în zilele noastre, fiind de mare ajutor pacienților care suferă de probleme emoționale.

Acest tip de tratament este foarte eficient. Când râzi, utilizezi între 100 și 400 mușchi. Râsul este benefic atât pentru sănătatea emoțională, cât și pentru cea fizică. Multe persoane apelează la acesta pentru a calma spiritele atunci când se regăsesc într-o situație incomodă.

Un simț al umorului dezvoltat susține sistemul imunitar și ne ajută să ne rezolvăm problemele mai ușor. Râsul este unul dintre cele mai bune leacuri împotriva stresului, a nervilor și a bolilor. Terapia prin râs ne ajută să fim fericiți și să privim lucrurile dintr-un alt punct de vedere.

Terapia prin râs ne ajută să scăpăm atât de tensiunea fizică, cât și de cea emoțională. În general, sesiunile sunt practicate în grup, iar participanții sunt ghidați de monitori calificați. dar apare o dilemă? Ne putem preface în fața a 10 oameni, de exemplu?

Ei bine, accentual nu se pune pe râs. Există o secțiune de dans freestyle, una de jocuri, sau chiar masaje. Pare ca un curs de yoga, deoarece participanții stau și pe jos, practice pe unde apucă. Aliniați în fața unei oglinzi uriașe, participanții râd din ce în ce mai tare, fără să îți dea seama de ce. Poate doar privindu-se? Efectul se numește Funeral Giggles – când te umflă râsul deși ar trebui să pari serios.

Cum apelezi la terapia prin râs

Terapia prin râs este disponibilă oricui, întrucât râsul face parte din natura umană. Stimularea râsului se poate realiza prin metode specifice, recomandate de medicii care cred în puterea terapiei prin râs.

  • Zâmbiți. Primul pas către râs este zâmbetul. Căutați motive să zâmbiți în fiecare zi.
  • Găsiți motive de fericire.
  • Socializați cu persoane vesele. Petreceți mai mult timp în compania persoanelor optimiste și jucaușe, care știu să râdă chiar și de ei înșiși.
  • Copiați comportamentul copiilor. Cei mici sunt experți în a găsi motive de bucurie și amuzament în tot ceea ce îi înconjoară.

ARTICOLE SIMILARE

Cum să ai stil, în sacou, primăvara aceasta

Andreea Damian

Serena Williams și-a schimbat look-ul după eșecul de la Wimbledon

Andreea Damian

Beyonce, „cenzurată” la concertul dedicat lui Nelson Mandela

Andreea Damian

Kim Kardashian studiază cosmetică mortuară. A făcut practica la morgă. FOTO

Andreea Damian

Care sunt tendințele verii 2022

Andreea Damian

6 tipuri de leziuni provocate de smartphone și cum să le eviți

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu