Tabu
BEAUTY

Tips-uri de toamnă

 Piele

Vântul iernii este puternic și aspru, iar pielea va fi cu siguranță afectată de uscăciune, deshidratare și vor apărea mici fisuri la nivelul epidermei. Folosește o cremă bogată, care să asigure necesarul de hidratare, dar să și hrănească pielea. Poți încerca și o mască pe care o poți prepara acasă, pe bază de dovleac pentru că în afară de vitaminele A, C și antioxidanți, are și proprietăți de hidratare.

Folosește 2 linguri de dovleac copt și o lingură de miere, mizează-le bine până amestecul devine o pastă, apoi aplică pe toată fața, lasă să acționeze timp de 10 minute și la final clătește.

 

Păr

Dacă nu știai, toamna pierzi mai multe fire de păr, la fel cum copacii își scutură frunzele uscate. Pentru a reduce căderea părului, ai grijă ca scalpul să fie într-o condiție perfectă. Iar cea mai bună soluție este folosirea unui ulei special formulat pentru scalp și păr. Uleiul de măsline este întrodeauna cea mai la îndemână variantă. Aplică pe scalp și maseasă energic pielea capului, astfel firele noi și subțiri vor prinde putere și vor crește mai repede.

 

Unghii

Sunt sigură că ai observat că unghiile devin casante în sezonul rece și se rup foarte repede. Evită pe cât posibil lacurile cu uscare rapidă deoarece conțin isopropil alcool care amplifică problemele de mai sus. Folosește o cremă hidratantă pentru mâini și unghii sau încearcă să ți-o prepari singură din câteva de linguri de ulei de susan în care adaugi câteva picături de ceai verde cu efect antibacterian.

 

Corp

Fii sinceră, chiar dacă ți-ai acoperit picioarele cu pantaloni sau colanți, pielea uscată este acolo, nu a dispărut nicăieri și probabil nivelul de uscăciune va crește de-a lungul sezonului.  Exfoliază de două ori pe săptămână și folosește o cremă foarte hidratantă după fiecare duș. Poți să exfoliezi și cu un amestec din jumătate de cană de dovleac copt și jumătate de cană de zahăr brun. Aplică amestecul pe tot corpul cu mișcări delicate și circulare, apoi înlătură-l cu apă călduță.

ARTICOLE SIMILARE

Celebrity Make-up: Rihanna

Ce ingrediente din produsele de beauty trebuie evitate înainte de expunerea la soare?

Andreea Damian

Colectia MAC Prêt-à-Papier

realitatea

Dieta antiacnee – Specialistii recomanda

Paris Hilton e „regina perucilor”. Starleta se laudă cu o colecție impresionantă

Andreea Damian

La 117 kg a ieşit pe stradă în chiloţi şi sutien pe Hollywood Boulevard. Motivul incredibil

Scrie un comentariu