Tabu
lifestyle

TOP 10 filme cu şi despre experimente

Experimentele de orice tip au suscitat dintotdeuna atenţia noastră, a oamenilor. Prin urmare, era firesc ca Hollywoodul să facă profit de pe urma acestui interes. De-a lungul anilor, s-au făcut sute de filme care au la bază povestea unui experiment şi care au atras în sălile de cinematograf milioane de spectatori care au plătit miliarde de dolari pentru aceste delicii experimentale.

10. Conspiracy Theory, 1997. În filmul cu pricina, pentru Mel Gibson totul era o conspiraţie care, pe alocuri (alocuri importante), s-a dovedit a fi adevărată. Prin urmare, autorităţile americane s-au hotărât să încerce pe el o serie de experimente care aveau menirea fie să îl facă să uite, fie să îl facă să pară nebun. Aşa că avem parte de o serie de electroşocuri cerebrale care, însă, nu îl determină pe Gibson să renunţe la crezurile lui. Până la urmă totul se termină cu bine, iar Mel învinge răul alături de Julia Roberts.

09. Avatar, 2009. În multe dintre filmele americane, omenirea experimentează. În Avatar, filmul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei, un grup de americani binevoitori vor să cucerească o lume necălcată de om, prin urmare profitabilă. Pentru a uşura misiunea soldaţilor ei creează un fel de alter ego-uri pentru aceştia care călătoresc în spaţiu. Chiar dacă experimentul se dovedeşte extrem de reuşit, iar avatarurile se integrează perfect, planurile lor eşueză unul după altul. Pentru că intervine dragostea. Şi alte sentimente pozitive.

fanpop.com

08. Forever Young, 1992. Prin 1939 Mel Gibson, de data aceasta pilot, se hotărăşte să testeze criogenia. Pentru o perioadă scurtă credea el. Adică un an. Războiul îi cam dă planurile peste cap şi el rămâne îngheţat până prin 1992 când toate cunoştinţele sale ori muriseră ori erau extrem de bătrâne. El, fireşte, era la fel de tânăr ca în 1939. Ceea ce e cam trist. Şi mai trist e că Mel începe să îmbătrânească cu viteza cu care creştea Făt Frumos.

wikimedia.org

07. Inception, 2010. Unul dintre cele mai frumoase experimente cinematografice din toate punctele de vedere. Scenariul are la bază o idee cel puţin nebunească, dar extrem de interesantă, ce ţine de manipularea oamenilor în vis în vederea atingerii unor scopuri bine stabilite. Mai mult, şi în vis… oamenii visează, iar asta complică şi răscomplică lucrurile atât de tare încât nici personajele nu mai ştiu pe unde să se trezească.

moviedeskback.com

06. Jurassik Park, 1993. Ce faci când îţi plac dinozaurii la maxim? Te apuci şi îi clonezi cu ajutorul unor tehnologii de ultimă oră care, evident, există doar în filme. Apoi creezi o grădină zoologică şi toată lumea se poate bucura de dinozauri în voie. Experiment reuşit până aici. Dinozaurii există din nou! Ce faci când dinozaurii scapă de sub control? Fugi! Pentru că asta e Jurassik Park, de fapt. Un film despre fuga de dinozauri.

jurassicpark.org

05. Terminator, 1984. Pentru a salva lumea nu e nevoie de prea multe experimente. Unul ar fi, de fapt, de ajuns. Adică? Aştepti să vină viitorul de după sfârşitul lumii, creezi un robot invincibil (în rolul căruia îl distribui pe Arnold Schwarzenegger, tatăl tuturor) şi îl trimiţi înapoi în timp pentru a îl elimina pe celălalt robot invincibil, dar rău. Restul e… “hasta la vista, baby!”.

viewclips.net

04. The Fly, 1986. Acesta chiar e un experiment care a mers prost. Încercând să testeze teleportarea, doctorul Seth Brundle, interpretat de Jeff Goldblum, teleportează odată cu el o muscă ce i se integrează în organism. Ce urmează? Brundle începe să se transforme într-o muscă gigantică şi feroce. Din el mai rămân doar conştiinţa şi o privire galeşă. Şoc şi groază. Plus horror mult.

horrorstew.com

03. The Matrix, 1999. Aici deja vorbim de un experiment la nivel global. Maşinile pun stăpânire pe planeta noastră dragă şi transformă oamenii în sursă de energie. Evident, există o serie de rebeli care vor să schimbe radical această situaţie şi să pună capăt acestui experiment fatal umanităţii. Pe de altă parte, la cât de inovator a fost acest film în materie de efecte speciale, nici nu mai contează ce se întâmplă în scenariu.

kanaguonline.files.wordpress.com

02. ClockWork Orange, 1971. Este considerat unul dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor şi, practic, are la bază un experiment eşuat. Adică. Se ia un o persoană malefică (interpretată de Malcolm MacDowell), se bagă la închisoare, se electrocutează, se psihoanalizează, se perturbă, se controlează, se torturează, se chinuie, se verifică pe toate părţile. Şi degeaba! Eliberată în societate, persoana malefică rămâne la fel. Kubrick ştia că răul învinge.

allansgraphics.com

01. The Truman Show, 1998. Ăsta da experiment! Jim Carrey joacă un rol memorabil, într-un scenariu de invidiat. Despre ce este vorba? Gândiţi-vă că vă naşteţi, creşteţi, mergeţi la şcoală, la facultate, vă îndrăgostiţi, iubiţi, suferiţi şi apoi aflaţi că lumea din jurul vostru este un platou imens de televiziune, Luna e artificială, prietenii sunt nişte actori, iar dumneavoastră sunteţi personajul principal în cel mai mare reality show din istorie. Concluzia? Televiziunea bate viaţa care bate filmul!

1.bp.blogspot.com

BONUS DE RESPECT. Godzilla, 1998. Un experiment nuclear duce la scurgerea în ocean a unor substanţe radioactive care transformă o şopârlă inofensivă într-un monstru care ar fi înspăimântat toţi dinozaurii din Jurassik Park. Monstrul ajunge în oraş, distruge tot ce îi stă în cale, omoră oameni şi devine creatorul unor efecte speciale care pentru producătorii de la Hollywood nu înseamnă altceva decât încasări de sute de milioane de dolari.

wikia.com

ARTICOLE SIMILARE

IRINEL dator vandut la banca! Pierde si copilul?

Andreea Marin, Silviu Prigoana, Sore, Adela Popescu, Radu Valcan, Anca Serea , Mirela Stelea, distractie la Zorky’s Planet

Bianca Drăguşanu – secretul din spatele siluetei anorexice

Cum sa creezi o atmosfera placuta in firma ta?

realitatea

Carmen Harra: “Marcel Prodan a omorat-o pe Alexandra Stan!”

Ghici cine…

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu