Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Tot ce trebuie să știi despre aburirea părului

Dacă aveți părul creț sau ondulat, probabil știți că cel mai bun mod de a vă menține părul hidratat este cu balsam și o cască de plastic. Dar există o tehnică prin care și scalpul are de câștigat: prin aburire. Ceea ce face aburirea feței face și părului / scalpului: dilată porii, permițând curățarea adâncă și angrenarea sângelui în zonă.

Ce este aburirea părului?

Acest tratament este exact așa cum sună: aplicarea aburului pe păr și pe scalp. „Aburirea folosește căldură umedă pentru a deschide cuticula părului pentru ca tratamentele, uleiurile și măștile să pătrundă mai adânc în fibra părului pentru o hidratare maximă”, spune terapeuta Bridgette Hill, citată de l’Officiel. „Când aburul produce căldură umedă, cuticula se umflă încet, ușor și se infuzează în mod egal cu apă și tratament. Căldura uscată dintr-un uscător ridică cuticula, permițând ingredientelor vindecătoare să pătrundă în fir, dar nu permite produsului să pătrundă profund. [Acesta este] motivul pentru care este adesea sugerat să folosiți un capac de plastic atunci când utilizați un uscător pentru a stabili un mediu hidratat în interiorul capacului de plastic.”

Dar aburul nu este doar pentru părul tău: are beneficii incredibile și pentru scalp. Aburirea scalpului funcționează ca o exfoliere deoarece căldura pe bază de umiditate înmoaie celulele pielii de pe scalp și baza rădăcinii într-un mod neinvaziv. Aburirea scalpului este un pas primar necesar pentru îndepărtarea celulelor acumulate pe piele și îmbunătățirea fluxului sanguin și a circulației. Similar fibrei de păr, aburul permite, de asemenea, ca ingredientele active să pătrundă în derm la un nivel mai profund.

În ce moduri puteți folosi aburul pentru a vă îngriji părul și scalpul?

Potrivit Hill, aburul este excelent pentru a reîmprospăta texturile părului cret și ondulat pentru a ajuta la menținerea buclelor și la minimizarea utilizării de produse.

Care este temperatura și durata ideale pentru o sesiune de aburire?

Orice tratament ideal cu abur ar trebui să dureze cel puțin 30 de minute, dar se poate extinde la o oră și jumătate, explică Hill. „În ceea ce privește temperatura, scalpul nu trebuie să se simtă inconfortabil sau iritat. Ar trebui să semene mai mult cu o experiență de tip spa.”

Ce ar trebui să evite femeile atunci când își aburesc părul?

„Cea mai mare greșeală pe care o fac este folosirea unui produs de calitate slabă”, spune experta. Pentru a beneficia cu adevărat de abur, căutați tratamente bogate în acizi grași, cum ar fi uleiul de unt de shea, avocado sau uleiul de ricin.

Cine ar trebui să evite tratamentele cu abur?

Oricine suferă de probleme grave ale scalpului, psoriazis, eczemă, foliculită sau dermatită nu ar trebui să-și aburească părul decât dacă este supravegheat de un profesionist sau dermatolog. Atunci când aburul este utilizat în momente nepotrivite acesta ar putea perturba microbiomul și ar putea contribui la infecții bacteriene sau fungice.

ARTICOLE SIMILARE

Donald Trump, mesaj sarcastic la adresa ducilor de Sussex: „Harry o să aibă nevoie de mult noroc”

Andreea Damian

„Bridgerton” continuă cu sezoanele 3 și 4

Andreea Damian

EXCLUSIV Ilinca Vandici: “Când ai un copil mic în casă, îți umple el timpul”

Tabu Tabu

Concurs incheiat! Vara asta gatesti cu Vegeta si Eva! Fii unul din cei 3 castigatori!

realitatea

Care sunt alimentele care ajuta la hidratare pe timpul verii?

realitatea

Fiica Andreei Marin, premiată în SUA. Ce diplomă a primit

Andreea Damian

Scrie un comentariu