Tabu
Image default
PEOPLESlider

Tudor Chirilă se revoltă înainte de 1 decembrie: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți”

Tudor Chirilă și-a exprimat disprețul în legătură cu modul în care a ajuns să fie sărbătorită ziua de 1 decembrie, Ziua Națională a României.

Juratul de la Vocea României este revoltat de modul în care oficialii statului organizează parade militare și festivități, în condițiile în care 5 milioane de români muncesc și suferă în străinătate din cauza neajunsurilor din țară. 

„Când cinci milioane de români trăiesc în străinătate, mulți dintre ei uscându-se de dor, că n-au plecat ca Magellan să înconjoare pământul, noi ne facem că sărbătorim unitatea națională. Pe bune, cine să ne unească? Ăia care ne fură banii și decența? Nu am ce sărbători. Singura sărbătoare e să fim conștienți că ratăm esența zilei de 1 decembrie: suntem dezbinați. Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți. Ceilalți, fiecare pe treaba lui. Asta e unitatea”, a scris Chirilă pe facebook.

Conform cancan.ro, nu e prima dată când Tudor Chirilă sancționează manifestările de 1 Decembrie.

„Mi-e greu să mă bucur de ziua națională. Mi-e greu să mă bucur când văd cum și de către cine sunt folosite valorile și simbolurile care se adună sub numele de patriotism. Mi-e greu să mă bucur când știu cine confiscă zilnic dezbaterea despre România și cine urcă azi în tribuna prin fața căreia se va desfășura parada militară. Dar nu mi-e greu să sper că la un moment dat, oamenii buni din țara asta, cei care își fac treaba și care împing cu adevărat România înainte vor avea un cuvânt de spus. Acelor oameni vreau să le spun La mulți ani, România! Ei există încă, chiar dacă zgomotul asurzitor acoperă deocamdată vocile lor. Ei există”, spunea el în 2021. 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

II – Fotografiile pe care le fac – Cristiana Apostol

realitatea

Kitty Spencer | Cinci rochii de vis pentru o nuntă de basm

Andreea Damian

„Ianuarie uscat” – de ce merită să renunți la alcool luna aceasta

Andreea Damian

Cum arată apartamentul pe care Liviu Vârciu i l-a cumpărat fiicei sale. A făcut credit pentru el!

Andreea Damian

Viata bate Dosarele X. Gillian Anderson şi David Duchovny se iubesc in realitate!

Adevărul despre relația pe care Andreea Antonescu o are cu tații celor două fetițe ale sale. „Este un subiect pe care aș prefera să nu îl dezbat”

Andreea Damian

Scrie un comentariu