Tabu
Image default
CULTURESlider

Tur pietonal ⎢ Povești aristocrate și case frumoase din București

Pe 4 aprilie 2021, de la ora 11:00, Interesting Times Bureau organizează un tur pietonal al celor mai frumoase case bucureștene din perioada în care capitala României era numită „Micul Paris”. 

V-ați gândit vreodată cum arăta Bucureștiul acum un secol? Cine mergea pe străzile Capitalei și cum arătau casele pe care le considerau „acasă”?  Vreți să știți de ce Bucureștiul are mult mai puține clădiri Art Nouveau în comparație cu Oradea sau Arad? Sunteți curioși să descoperiți povestea casei frumos restaurată a Miţei Biciclista?

Vreți să explorați străzile mici şi înguste din centrul Capitalei pe care încă se găsesc bijuterii arhitecturale proiectate de arhitecţi celebri pentru personalităţi culturale și politice din perioda Belle Epoque şi interbelică precum Familia Cantacuzino, Familia Brătianu, Familia Rosetti sau Familia Sturdza?

Interesting Times Bureau vă invită la o plimbare urbană duminică, 4 aprilie, care pornește de la Muzeul Național „George Enescu”, pentru a descoperi răspunsurile la întrebările de mai sus. 

Punctele de interes ale traseului pietonal sunt palatele și casele de epocă din Bucureștiul ultimelor două secole. Vizitarea lor va fi completată de o scurtă introducere în arhitectura acelor perioade istorice și de relatarea unor povești despre Micul Paris aristocratic. 

Ioana Popa va fi însoţitorul dumneavoastră în această călătorie urbană. Ioana este pasionată de oraşul București şi de toate formele sale de patrimoniu, fiind absolventă a Masterului de Patrimoniu de la Facultatea de Istorie a Universității București.

Turul pietonal costă 50 RON de persoană, iar pentru întrebări suplimentare puteți trimite un e-mail la adresa [email protected]. Pentru a vă putea bucura de eveniment în siguranță, veți fi rugați să păstrați o distanță de 2m față de ceilalți participanți. Se recomandă purtarea unei măști de protecție pe tot parcursul evenimentului și folosirea gelului dezinfectant. 

Grupul va avea minimum 4 persoane și maximum 10 persoane. Pentru a participa este obligatoriu să vă înregistrați folosind acest link.

ARTICOLE SIMILARE

Blake Lively a născut, în secret, al treilea copil cu Ryan Reynolds

Andreea Damian

Florin Ristei s-a logodit în mare secret. Când a cerut-o de soție pe Naomi Hedman

Andreea Damian

Ce mănâncă familia regală britanică în ziua de Crăciun

Andreea Damian

Lady Gaga şi Ariana Grande au lansat piesa „Rain on Me”, prima lor colaborare

Andreea Damian

Motivul real pentru care Alex Velea nu mai vrea să audă de Cătălin Măruță

Andreea Damian

Rockferry, pe primul loc în topul de vânzări de albume britanice

realitatea

Scrie un comentariu