Tabu
Image default
HEALTHSlider

Uleiul de cocos Raw, solutie naturala excelenta in alimentatie cu beneficii multiple

Exista din ce in ce mai multi sustinatori ai stilului organic de nutritie datorita efectelor pozitive asupra sanatatii. Nenumarate beneficii iti stau la dispozitie daca alegi acest stil de viata: de obicei, persoanele care mananca in acest mod tind sa traiasca mai mult si sa aiba un risc de diabet mai mic decat cei care mananca produse de carne. Unul din cele mai des utilizate produse vegetale este uleiul de cocos. Fiind folosit inca din timpuri stravechi in sistemul de medicina traditionala din India pentru proprietatile sale binefacatoare, uleiul de cocos continua sa fie folosit ca aliment-medicament si in zilele noastre. Ti-am pregatit, mai jos, cateva detalii despre cele mai folositoare caracteristici ale acestui extract.

Continut mare de acid lauric

Chiar daca nu ai mai auzit inainte de acest termen, trebuie sa stii ca e o substanta benefica ce se gaseste in proportie foarte mare in uleiul de cocos. Organismul uman proceseaza substanta si o transforma in monolaurina: compusul care apara corpul impotriva bacteriilor si a virusurilor cauzatoare de boli cum sunt herpesul, gripa, citomegalovirusul, HIV sau Listeria monocytogenes. Faimoasa scoala indiana de sanatate Ayurveda foloseste acest extract de cateva sute de ani pentru efectele propice organismului. Uleiul are caracteristici anti-inflamatoare, anti-microbiene, anti-fungice si imbunatateste procesul de absorbtie a substantelor nutritive.

Ulei de cocos cu cea mai mare concentratie de acid lauric disponibil pe Plantum.ro

Bogat in acizi grasi saturati

Medicii si nutritionistii au depus un efort considerabil pentru a populariza aceasta notiune astfel ca ai auzit cu siguranta de beneficiile acizilor grasi. In afara de acidul lauric, uleiul de cocos contine si acizii capric si caprilic ce au efecte in scaderea colesterolului. Colesterolul ridicat este unul din indicatorii de risc al bolilor cardiovasculare si reprezinta probabilitatea de depunere a grasimilor pe vasele sange.

Antioxidanti naturali

Antioxidantii sunt compusii care se ocupa de procesul de intinerire a celulelor din corpul tau. Uleiul de cocos este bogat in aceste substante care mai pot fi gasite si in toate fructele si legumele negatite. Printre celelalte elemente imunizante atribuite extractului de cocos de catre medici sunt polifenolii, vitaminele A, C, E si K, Fierul si Calciul. In plus, fata de toate aceste caracteristici, cei care folosesc produsul se pot bucura si de proprietatile cosmetice: uleiul face pielea si parul mai lucioase si sanatoase.

Produs natural

Uleiul de cocos este un produs natural care raspunde nevoilor corpului tau intr-un mod echilibrat. In producerea extractului de cocos nu este nevoie de adaugarea conservantilor sau compusilor chimici sintetici. Toate vitaminele si mineralele regasite in acest aliment sunt create organic, fara modificarea genetica a plantelor astfel ca produsul este procesat doar in mod mecanic pentru extragerea si rafinarea uleiului. Descopera mai multe tipuri de ulei de cocos!

In plus fata de multitudinea de efecte benefice asupra organismului, uleiul de cocos este si foarte gustos! Alimentul poate fi folosit si in dietele raw vegane pentru prajituri sau cocktailuri pentru savoarea deosebita. Tu ce preparat pe baza de ulei de cocos iti doresti sa incerci?

ARTICOLE SIMILARE

Soul ⎥ Poezie, metafizică și jazz în noul film de animație creat de Pixar/Disney

Ciocîrlan

Kelly Clarkson o va înlocui pe Ellen DeGeneres

Andreea Damian

Adevărul despre revenirea lui Mugur Mihăescu în televiziune

Andreea Damian

Îngrijirea tenului | Când trebuie să începi să folosești produse antirid

Andreea Damian

Chipurile Bellei Hadid, lui Kate Middleton și Kim Kardashian: noi tendințe în chirurgia estetică

Andreea Damian

Cupluri celebre ale anului 2017

realitatea

Scrie un comentariu