Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Unul din patru tineri s-a simțit „incapabil” să facă față pandemiei

Tinerii sunt în pericol să renunțe la viitorul lor și la ei înșiși, un sfert spunând că se simt în imposibilitatea de a face față vieții, relatează The Guardian, pe baza unui studiu din Marea Britanie.

Sondajul anual al Prince’s Trust privind fericirea și încrederea tinerilor a dat cele mai grave rezultate din istoria sa de 12 ani.

„Pandemia a afectat sănătatea mintală și bunăstarea tinerilor. Mulți cred că pierd tinerii și, din păcate, știm că impactul pandemiei asupra perspectivelor lor de angajare și a bunăstării generale ar putea continua în viitorul lor”, a declarat Jonathan Townsend, directorul executiv al trustului din Marea Britanie.

Sănătatea lor mentală s-a înrăutățit

Jumătate dintre tinerii intervievați de YouGov pentru Indicele Tineretului 2020 al trustului, desfășurat în parteneriat cu Tesco, au declarat că evenimentele politice și economice actuale le-au afectat sănătatea mintală. Mai mult de jumătate au spus că s-au simțit întotdeauna sau deseori anxioși, crescând la 64% în rândul celor care nu lucrează, nu au educație sau pregătire.

Peste 25% au spus că s-au simțit incapabili să facă față vieții de la începutul pandemiei, crescând la 40% din tinerii care nu lucrează sau nu educație. Jumătate dintre tinerii între 16 și 25 de ani au declarat că sănătatea lor mentală s-a înrăutățit de la începutul pandemiei.

„În acest moment critic avem nevoie de afaceri, guvern și persoane care să colaboreze cu noi pentru a ajuta cât mai mulți tineri vulnerabili posibil. Numai lucrând împreună putem opri această generație de tineri care renunță la viitorul lor – și la ei înșiși,” a spus Jonathan Townsend.

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai purtate forme de manichiură în 2020 – de la minimalism la geometria anilor ‘80

realitatea

Ce rol va avea Naomi Watts în spin off-ul „Game of Thrones”

Andreea Damian

Philip Morris acuzată de ipocrizie din cauza unei reclame împotriva fumatului clasic

realitatea

Torsul pisicii are efecte terapeutice. INFOGRAFIC fascinant care îți dă motive să-ți iei una

Andreea Damian

Nicki Minaj anunță că este însărcinată cu primul ei copil

Andreea Damian

Uite ce salariu lunar are Victor Slav! E intretinut de sotia lui?

Scrie un comentariu