Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Unul din patru tineri s-a simțit „incapabil” să facă față pandemiei

Tinerii sunt în pericol să renunțe la viitorul lor și la ei înșiși, un sfert spunând că se simt în imposibilitatea de a face față vieții, relatează The Guardian, pe baza unui studiu din Marea Britanie.

Sondajul anual al Prince’s Trust privind fericirea și încrederea tinerilor a dat cele mai grave rezultate din istoria sa de 12 ani.

„Pandemia a afectat sănătatea mintală și bunăstarea tinerilor. Mulți cred că pierd tinerii și, din păcate, știm că impactul pandemiei asupra perspectivelor lor de angajare și a bunăstării generale ar putea continua în viitorul lor”, a declarat Jonathan Townsend, directorul executiv al trustului din Marea Britanie.

Sănătatea lor mentală s-a înrăutățit

Jumătate dintre tinerii intervievați de YouGov pentru Indicele Tineretului 2020 al trustului, desfășurat în parteneriat cu Tesco, au declarat că evenimentele politice și economice actuale le-au afectat sănătatea mintală. Mai mult de jumătate au spus că s-au simțit întotdeauna sau deseori anxioși, crescând la 64% în rândul celor care nu lucrează, nu au educație sau pregătire.

Peste 25% au spus că s-au simțit incapabili să facă față vieții de la începutul pandemiei, crescând la 40% din tinerii care nu lucrează sau nu educație. Jumătate dintre tinerii între 16 și 25 de ani au declarat că sănătatea lor mentală s-a înrăutățit de la începutul pandemiei.

„În acest moment critic avem nevoie de afaceri, guvern și persoane care să colaboreze cu noi pentru a ajuta cât mai mulți tineri vulnerabili posibil. Numai lucrând împreună putem opri această generație de tineri care renunță la viitorul lor – și la ei înșiși,” a spus Jonathan Townsend.

ARTICOLE SIMILARE

Ce castigam din voluntariat? Valori morale vs valori materiale

realitatea

Tatăl Ramonei Bădescu are Covid-19 la 89 de ani

Tabu Tabu

Gina Pistol, accident în sarcină!

Tabu Tabu

Pungile de cadouri Oscars conțin cremă de piele cu canabis și o perie de toaletă zâmbitoare

realitatea

Ștefan Bănică și Lavinia Pârva, dezvăluiri incredibile după 10 ani de relație

Andreea Damian

Misoponia: de unde vine această aversiune față de zgomot și cum să trăiești cu ea?

Andreea Damian

Scrie un comentariu