Tabu
LIFESTYLESlider

Unul din patru tineri s-a simțit „incapabil” să facă față pandemiei

Tinerii sunt în pericol să renunțe la viitorul lor și la ei înșiși, un sfert spunând că se simt în imposibilitatea de a face față vieții, relatează The Guardian, pe baza unui studiu din Marea Britanie.

Sondajul anual al Prince’s Trust privind fericirea și încrederea tinerilor a dat cele mai grave rezultate din istoria sa de 12 ani.

„Pandemia a afectat sănătatea mintală și bunăstarea tinerilor. Mulți cred că pierd tinerii și, din păcate, știm că impactul pandemiei asupra perspectivelor lor de angajare și a bunăstării generale ar putea continua în viitorul lor”, a declarat Jonathan Townsend, directorul executiv al trustului din Marea Britanie.

Sănătatea lor mentală s-a înrăutățit

Jumătate dintre tinerii intervievați de YouGov pentru Indicele Tineretului 2020 al trustului, desfășurat în parteneriat cu Tesco, au declarat că evenimentele politice și economice actuale le-au afectat sănătatea mintală. Mai mult de jumătate au spus că s-au simțit întotdeauna sau deseori anxioși, crescând la 64% în rândul celor care nu lucrează, nu au educație sau pregătire.

Peste 25% au spus că s-au simțit incapabili să facă față vieții de la începutul pandemiei, crescând la 40% din tinerii care nu lucrează sau nu educație. Jumătate dintre tinerii între 16 și 25 de ani au declarat că sănătatea lor mentală s-a înrăutățit de la începutul pandemiei.

„În acest moment critic avem nevoie de afaceri, guvern și persoane care să colaboreze cu noi pentru a ajuta cât mai mulți tineri vulnerabili posibil. Numai lucrând împreună putem opri această generație de tineri care renunță la viitorul lor – și la ei înșiși,” a spus Jonathan Townsend.

ARTICOLE SIMILARE

Un model cu vitiligo, în premieră în paginile Sports Illustrated Swimsuit

Andreea Damian

Fotografie Cristiana Apostol – Suflet Vechi

realitatea

DANI OTIL: Prima reactie dupa ce a fost parasit de MIHAELA RADULESCU / Retete de consolare

Parfumuri cu inteligență artificială

Ciocîrlan

Slow design | Tendința de decor care are grijă de tine

Andreea Damian

Tot ce trebuie să știi despre aburirea părului

Andreea Damian

Scrie un comentariu