Tabu
Image default
LIFESTYLE

Vacanță cu iubitul peste hotare? Ce greșeli fac multe cupluri când călătoresc

Ați răsfoit recent albumul cu poze din vacanță și ați rămas ușor dezamăgiți? Deși le-ați făcut pe toate în concediu – ați prins răsăritul pe o plajă din Grecia, v-ați filmat în timp ce coborați o pârtie din Alpii austrieci pe schiuri, selfie când v-ați aruncat cu parașuta – simțiți că ceva nu a fost făcut cum trebuie. Ce-i drept, o vacanță în doi vine la pachet cu multe capcane, de care nu ne dăm seama decât mult mai târziu.

Specialiștii în terapii de cuplu au descoperit care sunt greșelile pe care multe cupluri le fac atunci când aleg să își petreacă vacanța în străinătate și de care ar trebui să te ferești când vei călători la rândul tău cu partenerul de viață.

În primul rând, vacanța înseamnă și sex. Dar asta nu înseamnă că trebuie să uiți de protecție. Deci, asigură-te că în bagaj ai și pilulele de contracepție, dacă ești într-o relație de lungă durată cu iubitul tău, sau un pachet de prezervative. Acum, că problema contracepției e rezolvată – poate doar dacă v-ați propus să reveniți din vacanță în formulă de 3 – acordă puțină atenție și legislației locului unde urmează să mergeți. Nu cred că e tocmai plăcut ca în vacanța exotică din Dubai, de exemplu, pentru care ți-ai cumpărat bilet de avion cu 7 luni înainte, să petreci o noapte după gratii, doar pentru că ai întrecut măsura cu iubita ta la plajă.

Sună tentant să rezervi pe Internet cea mai ieftină cameră de hotel, și când ajungi la fața locului să găsești o cameră mică, înghesuită și pe deasupra și foarte murdară. Tot romantismul dispare, deși priveliștea de la balcon include și Turnul Eiffel. E o greșeală catastrofală, mai ales pentru cuplurile aflate la început de relație. Deși va depăși puțin bugetul de vacanță dedicate pentru cazare, încercați să vă închiriați din prima un apartament sau o cameră mare, pentru a vă acorda amândurora spațiul de care aveți nevoie.

Aventura pe străzile necunoscute ale unui oraș din străinătate ar putea transforma vacanța voastră într-una de neuitat. V-ați rătăcit? Ați pierdut autobuzul? Nimic din toate astea nu trebuie să se fi întâmplat dacă v-ați fi făcut din timp temele cu privire la transportul în comun sau la harta principalelor obiective turistice. Și dacă îți mai este și foame pe deasupra, aventura devine cu atât mai frustrantă. Așadar, nu trebuie să lipsească din rucsacul tău „sfântul” sandviș. Preparatele locale sunt deosebit de bune, dar uneori e bine să nu experimentezi bucatele tradiționale. Nu se știe ce reacții adverse poți întâmpina.

Ai putea deveni ușor ținta vânzătorilor ambulanți, de aceea trebuie să renunți la aerul de turist și să adopți un stil de „localnic” pentru a evita să te faci de râs în fața iubitei. Câte femei nu s-au simțit umilite în aceste situații doar pentru că partenerul lor a refuzat să le cumpere trandafirul pe care un vânzător îl flutura prin fața lor.

Înainte de a pleca într-o călătorie în străinătate, încheie o asigurare de sănătate. Astfel nu vei fi nevoit să scoți din buzunar bani grei pe tratamente medicale sau spitalizare, după caz. De asemenea, memorează toate datele personale ale partenerului, data nașterii, ce medicamente ia, alergiile, grupa de sânge și un număr de contact al familiei sale.

Să împarți este partea cea mai bună dar și cea mai proastă dintr-o relație. Împărțiți friptura de la prânz sunt atât de romantic. Dar să ai șampon, pastă de dinți sau încărcatorul telefonului în „porție” dublă e aiurea. Soluția e simplă: te consulți cu iubitul tău ce ia fiecare pentru a economisi spațiu în bagaj. O soluție ar mai fi cumpărarea lor dintr-un magazin din orașul pe care urmează să-l vizitați.

O altă problemă pe care cuplurile o întâmpină în vacanțe este absența unuia dintre parteneri. Fizic e acolo cu tine, dar spiritual e absent. Vacanța nu e pentru poze de Instagram, vacanța e pentru o jumătate de oră bestială de care să îți amintești chiar dacă nu ai surprins-o în fotografii deloc.

Tot ce ai nevoie în vacanță este dragostea. Și de pașapoarte și bani, binențeles. Deci orice altceva este aproape neesențial, așa că nu trebuie să vă strice vacanța faptul că nu v-ați luat în bagaj puloverul preferat sau ați uitat căștile telefonului în avion.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

A fost descoperită gena responsabilă pentru metastază în cancerul de sân

realitatea

S-a ingrasat cinci kilograme si e fericita! Cine e vedeta de la noi care a scapat de anorexie!

Cum te poti pregati pentru o sedinta foto profesionala

realitatea

Un oraș din România, în topul celor mai bune destinații europene în 2022

Andreea Damian

Holocaustul, posibilă cauză a cancerului

realitatea

8 minute: aceasta este durata ideală a unui apel telefonic către o persoană dragă

Andreea Damian

Scrie un comentariu