Tabu
CULTURESlider

Vatican lansează rozariul smart pentru a determina tinerii pasionați de tehnologie să se roage

Vatican a lansat rozariul inteligent în speranța de a atrage tinerii pasionați de tehnologie către Biserica Catolică. Gadgetul costă 109 dolari și poate fi purtat ca brățară.

Dispozitivul este contectat la aplicația Click To Pray, care este concepută pentru a ajuta utilizatorii catolici să se roage pentru pacea mondială și să contempleze Evanghelia. Papa Francis a lansat aplicaţia Click to Pray în luna ianuarie, încurajându-i pe tineri să o descarce online pentru Rugăciunea păcii.

eRosary poate fi activat făcând semnul crucii. Apoi aplicația Click To Pray urmărește progresul unui utilizator, dar conține și explicații vizuale și audio ale mătăniilor.

Rozariul tradițional este șiragul de mărgele folosit de credincioși pentru a ține evidența rugăciunilor rostite. Utilizatorii  eRosary pot alege dintre trei moduri de rugăciune. Există rozariul standard, un rozariu contemplativ sau un rozariu tematic.

Rozariul smart conține doar 10 mărgeluțe plus o cruce metalică care detectează mișcarea, potrivit BBC.

eRosary a fost dezvoltat de compania de tehnologie GadgTek Inc cu sediul în Taiwan. Este rezistent la apă și compatibil cu smartphone-urile Android și iOS. Rozariul inteligent face parte din inițiativa Worldwide Prayer Network a Papei Francisc. Aceasta are misiunea de mobilizare a catolicilor prin rugăciune și acțiune, în fața provocărilor cu care se confruntă umanitatea și Biserica.

 

ARTICOLE SIMILARE

Stiai ca masculinitatea nu face casa buna cu sinuciderea?

realitatea

Așteptându-l pe Moș Crăciun

realitatea

Mihai Petre, reacție după ce a fost înlocuit cu Alexandra Dinu

Tabu Tabu

Cu ce boală a fost diagnosticată Gabriela Prisăcariu. Vedeta are dureri mari

Andreea Damian

Portret al artistului la tinerețe: Daniel Alexandru Dragomir, coregraful care predă lecții de zbor spre alte lumi

Ciocîrlan

Justin Timberlake și Jessica Biel, puși la zid pentru o fotografie cu fiul lor

Andreea Damian

Scrie un comentariu