Tabu
Image default
CULTURESlider

Vatican lansează rozariul smart pentru a determina tinerii pasionați de tehnologie să se roage

Vatican a lansat rozariul inteligent în speranța de a atrage tinerii pasionați de tehnologie către Biserica Catolică. Gadgetul costă 109 dolari și poate fi purtat ca brățară.

Dispozitivul este contectat la aplicația Click To Pray, care este concepută pentru a ajuta utilizatorii catolici să se roage pentru pacea mondială și să contempleze Evanghelia. Papa Francis a lansat aplicaţia Click to Pray în luna ianuarie, încurajându-i pe tineri să o descarce online pentru Rugăciunea păcii.

eRosary poate fi activat făcând semnul crucii. Apoi aplicația Click To Pray urmărește progresul unui utilizator, dar conține și explicații vizuale și audio ale mătăniilor.

Rozariul tradițional este șiragul de mărgele folosit de credincioși pentru a ține evidența rugăciunilor rostite. Utilizatorii  eRosary pot alege dintre trei moduri de rugăciune. Există rozariul standard, un rozariu contemplativ sau un rozariu tematic.

Rozariul smart conține doar 10 mărgeluțe plus o cruce metalică care detectează mișcarea, potrivit BBC.

eRosary a fost dezvoltat de compania de tehnologie GadgTek Inc cu sediul în Taiwan. Este rezistent la apă și compatibil cu smartphone-urile Android și iOS. Rozariul inteligent face parte din inițiativa Worldwide Prayer Network a Papei Francisc. Aceasta are misiunea de mobilizare a catolicilor prin rugăciune și acțiune, în fața provocărilor cu care se confruntă umanitatea și Biserica.

 

ARTICOLE SIMILARE

Vocea Africii in cadrul concertului HAVASI Symphonic de Craciun

Monica Bârlădeanu revine în televiziune! Ce emisiune va prezenta

Andreea Damian

Ora 21.00 – Revelion inedit la Realitatea PLUS: Petrecere spectacol cu muzică și dansuri tradiționale

Tabu Tabu

Celebritati nascute pe 15 iulie!

realitatea

Aceste mituri despre răceală nu-ți vor ține copilul sănătos toată iarna

Andreea Damian

Invenția care ar trebui să protejeze mediul de emisiile din agricultură: toaletele pentru vaci

Andreea Damian

Scrie un comentariu