Tabu
BEAUTYSlider

Vezi cât de mult s-a schimbat idealul feminin în 100 de ani

Idealul feminin se schimbă constant și, ca orice altceva în cultură, este o tendință. În ultimii 100 de ani, s-a schimbat de atâtea ori, mai ales datorită noilor celebrități și stiluri care au intrat în modă. Așa că, deși uneori ne dorim să arătăm ca altcineva, nu uita că până la urmă, moda se schimbă mereu și nimic nu este mai bun decât să ai încredere în corpul tău natural.

Iată o listă a modului în care corpul „perfect” s-a schimbat de-a lungul anilor pentru a arăta că toate stilurile se schimbă și pentru a te încuraja să-ți îmbrățișezi corpul așa cum este, indiferent de felul cum arăți.

1910 – fata Gibson

Acest look a fost creat de ilustratorul Charles Gibson și a fost caracterizat printr-un gât lung, umeri trași, păr creț mare și un corset strâns. Corpul feminin arăta ca un 8 datorită corsetului strâns. Linda M Scott a scris: „Fata Gibson nu era delicată… avea o purtare regală, [și] destul de înaltă.”

1920 — flapperul

În anii 1920, curbele au dispărut, iar femeile tindeau spre un bust și șolduri mici. Acest aspect este raționalizat și minion, iar femeia ideală era adesea mult mai scundă decât aspectul înalt din anii 1910. Accentul s-a mutat și pe picioarele femeilor, deoarece tivurile mai scurte ale rochiilor le-au pus în evidență. Femeile își tund și părul lung până la umeri, pe măsură ce bobul a devenit la modă.

1930 — sirena

Acest deceniu aduce lungimi ale hainelor mai lungi, dar o siluetă de îmbrăcăminte mai potrivită. Dorința pentru o talie și o siluetă ceva mai curbată a revenit. Acum se pune accent pe o talie puternică și pe revenirea dorinței pentru umerii, busturile și șoldurile mai proeminente. Femeile trebuiau să aibă o formă mai „feminină”, deoarece moda sublinia un aspect mai romantic.

1940 – star girl

Aceasta este epoca umerilor boxy, lați. În această epocă, scopul era pentru un aspect mai înalt, mai pregnant. Acest lucru a mers cu stilurile de modă unghiulare și a vizat o formă a corpului mai lungă și mai pătrată. Moda a devenit mai practică și mai puțin concentrată pe glamour.

1950 – clepsidră

Anii 1950 au fost o perioadă în care prețuia siluetele voluptoase, de clepsidră. Corpul „perfect” în această epocă îmbrățișa toate formele – o talie mică și un bust și șolduri mari. Au existat chiar și suplimente pentru creșterea în greutate pe care femeile au fost sfătuite să le ia pentru a-și mări formele.

1960 – femeile slabe

Brusc, în anii 1960, curbele din anii 1950 au ieșit din tendințe. Acum, ne-am întors la un aspect mai androgin, mai mic și zvelt. Ideal era un aspect proaspăt, tânăr, de fetiță. Șoldurile înguste, o talie subțire și un bust mic s-au reîntors și au fost susținute de rochiile drepte, care erau la modă la acea vreme.

1970 — diva disco

Petrecăreața din anii 1970 a fost împinsă să-și mențină un corp subțire, cu un abdomen plat, pentru a zgudui moda disco din această epocă. Țesăturile sintetice folosite în îmbrăcămintea anilor 1970 erau, de asemenea, mai revelatoare decât în ​​trecut, așa că se putea vedea mai mult din siluetă. Acesta a fost și momentul în care bronzarea a devenit populară, iar părul lung și natural era la modă.

1980 – supermodelul

Noul ideal feminin al anilor 1980 a fost preluat de la supermodelele epocii. Picioarele înalte, subțiri și lungi au devenit corpul feminin „perfect”. Acesta a fost, de asemenea, începutul nebuniilor fitness, cum ar fi jogging-ul și aerobicul, așa că, pentru prima dată, tendința corporală a inclus femeile care au mușchi, cu siluete tonifiate.

1990 – femei minione

Anii 1990 sunt, din nou, opusul oscilant al supermodelelor atletice din anii 1980. Acest deceniu și-a dorit ca femeile să fie foarte slabe, androgine și palide, inspirate de noua eră a modelelor și actrițelor mai mici.

2000 – femei pasionale

În anii 2000, corpul „perfect” s-a schimbat din nou. Acum, aspectul atletic a revenit cu o dorință pentru un abdomen plat și coapse tonifiate – din nou, inspirat de modelele epocii. Corpul feminin în această eră pare lung și slab.

Anii 2010 – corpul cu forme

Anii 2010 au inaugurat un nou ideal de corp – corpul cu forme, în special cu un posterior mai pronunțat. Pe măsură ce diversitatea a devenit, de asemenea, o prioritate și modelele plus-size s-au alăturat curentului principal, accentul a fost din nou pe silueta tip clepsidră.

Anii 2020 – era rețelelor sociale

Potrivit sondajelor, ideile multor oameni despre corpul „perfect” sunt încă nesusținute. În zilele noastre, odată cu creșterea mișcărilor de pozitivitate corporală și neutralitate corporală, începem să vedem o îndepărtare de un singur corp „perfect”. În mass-media apar corpuri mai diverse și, datorită rețelelor sociale, suntem expuși la mai multe femei „normale”.

ARTICOLE SIMILARE

Ținuta lui Jill Biden de la investirea soțului, creație americană. Mesajul puternic pe care l-a transmis

Andreea Damian

Iulie, cea mai periculoasă lună pentru înot. Explicația specialiștilor este halucinantă

Andreea Damian

Institutul Maghiar | Navigația cu aburi de la Viena la Constantinopol

Ciocîrlan

Burberry The Beat for Men

realitatea

Louis Vuitton își joacă bine cartea cu Léa Seydoux pentru noua colecție Cruise

Andreea Damian

E posibil s-o vedem pe Meghan Markle într-un film cu supereroi!

Andreea Damian

Scrie un comentariu