Tabu
CULTURESlider

Vieţile Angelei Merkel şi Beyonce vor apărea în Poveşti de seară pentru fete rebele (2)

După succesul primului volum – Poveşti de seară pentru fete rebele (Elena Favilli şi Francesac Cavallo) – apărut şi la noi anul trecut, la editura Litera (traducere de Justina Bandol), cele două coordonatoare ale cărţii se pregătesc de apariţia celui de-al doilea volum de poveşti.

Alături de matematicieni femei sau femei pompier, Beyonce, Angela Merkel şi JK Rowling vor pune umăr la umăr pentru a le inspira pe fetiţe în cel de-al doilea volum a celei mai vândute cărţi pentru copii din istoria publicaţiilor crowdfunding.

Deşi volumul care cuprinde a doua parte de poveşti pentru copii despre femei care au schimbat lumea apare în 28 februarie există deja o listă consistentă de viitori cumpărători. Primul tiraj al celui de-al doilea volum a ajuns deja la 100 de mii de exemplare. În el vor fi cuprinse, printre altele, poveştile de viaţă ale Angelei Merkel, scriitoarei şi creatoarei lui Harry Potter – J.K. Rowling, spioanei şi dansatoarei exotice Mata Hari sau autoarei romanului Frankenstein – Mary Shelley.

Aventura strângerii de fonduri pentru publicarea primului volum a început în 2016, atunci când cele două autoare, Francesca Cavallo şi Elena Favilli au anunţat că-şi doresc să strângă 40 de mii de dolari prin crowdfunding pentru a tipări o mie de copii. Aşteptările celor două au fost depăşite foarte rapid şi ideea lor a reuşit să strângă peste 600 de mii de dolari şi să se vândă într-un milion de exemplare, cartea  fiind tradusă în 36 de limbi străine. Primul volum s-a concentrate pe poveştile jucătoarei de tenis Serena Williams, pictoriţei Frida Kahlo şi aviatoarei Amelia Earthart.

Cavallo a declarant că miza cărţii nu este doar o reprezentare a femeilor perfecte şi de aceea au inclus şi povestea premierului britanic, Margaret Thatcher – deşi ea este mai degrabă un personaj controversat. “Studiem bărbaţii din istorie chiar dacă nu sunt perfecţi… fetele sunt învăţate să se facă plăcute mereu şi asta este o barieră foarte greu de depăşit şi pe care ne-o impunem singure” – crede Cavallo.

Autoarele au vrut să găsească şi poveşti ceva mai ieşite din comun decât cele care apar frecvent în biografiile femeilor celebre. „Spre exemplu, am descoperit că unul dintre cele mai cunoscuţi chefi femeie din lume, Julia Child şi-a început cariera ca spion de război, gătind prăjituri pentru rechini prin care îi atrăgea pe aceştia departe de locul în care se detonau bombele cu care erau bombardate navele nemţeşti, am ştiut în acel moment că Julia Child va fi unul dintre personajele cele mai interesante din volum”. O recenzie interesantă a primului volum tradus şi la noi  puteţi citi aici.

ARTICOLE SIMILARE

Mădălina Ghenea şi Catrinel Menghia au făcut furori pe covorul roșu de la Cannes

Andreea Damian

Joe Biden, veteranul politicii americane ales pe „spinarea” influencerilor de pe Instagram și YouTube

Andreea Damian

Rihanna lansează o nouă linie de haine împreună cu grupul francez LVMH și avem deja primele imagini

Andreea Damian

Încă o despărțire în showbiz! Actrița a depus actele de divorț după 18 luni de mariaj

Andreea Damian

5 superalimente pe care trebuie să le consumi în sezonul rece

Andreea Damian

Barbie transformă modelele inspiraţionale din femei accesoriu în femei puternice

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu