Tabu
Image default
LIFESTYLE

Vitamina A ne salvează vederea

Un medicament bazat pe vitamina A ar putea să ne ajute să scăpăm de vederea slabă la batrânețe. Cel puțin așa susține un grup de medici din Statele Unite ale Americii. Studiile efectuate până acum arată că medicamentul poate înlătura cauza principală care duce la pierderea vederii la vârste înaintate.

Cercetătorii care au creat substanța curativă, Fenretinide pe numele ei american, au descoperit că aceste previne deteriorarea maculei odată cu avansarea în vârstă. Macula este o porțiune din retină pe care se formează imaginea. Până acum nu exista niciun tratament care să vindece sau să prevină această deteriorare. Odată cu îmbătrânirea calitatea maculei dispare, iar bătrânii ajung să vadă un punct negru în mijlocul imaginii ceea ce îi împiedică să citească, să conducă sau să se uite la televizor.

Cercetătorii au studiat Fenretinide, un derivat al vitameni A, pentru că ei credeau că aceasta va ajuta la tratarea artritei. Cea mai ușoară formă de a ne satura nevoia de vitamina A este prin consumul de morcovi.

Studiul a fost făcut pe 250 de persoane. În cazul subiecților cărora le-a fost administrată doza cea mai mare, timp de un an, s-a descoperit că  substanța respectivă nu reușise să trateze celule afectate din maculă, dar reușise cu succes să le protejeze de la îmbolnăvire pe cele sănătoase. În Statele Unite se fac în continuare teste pentru a se stabili eficiența acestei substanțe, precum și modul și cantitatea în care aceasta ar trebui administrată.

ARTICOLE SIMILARE

CM Fotbal Feminin: jucătoarea care la 41 de ani a stabilit două recorduri mondiale

Andreea Damian

VEDETA de la noi si-a gasit nevasta in filme XXX!

Parada femeilor evacuate, Tășuleasa Euro Mini Storage și surpriză

realitatea

Cum se va aplica în România sistemul clasificării alimentelor pe bază de culori

Andreea Damian

La 18 ani, fata lui Oreste pozeaza sexy!

Cinci moduri de a-i determina pe copii să mănânce legume

realitatea

Scrie un comentariu