Tabu
Image default
HEALTH

Zece trucuri de încetinire a îmbătrânirii

Îmbătrânirea este inevitabilă, dar oamenii de știință de la Universitatea din California San Diego (UCSD) pot fi cu un pas mai aproape de a putea încetini procesul de îmbătrânire.

Nu putem ţine timpul în loc, dar dieta, activităţile zilnice şi câteva trucuri pot încetini procesul de îmbătrânire celulară. Statisticile arată că persoanele cu studii superioare trăiesc mai mult, au un stil de viaţă sănătos, consumă mai puţin alcool şi practică mai multe sporturi.

10 trucuri de încetinire a îmbătrânirii, dezvăluite de neurobiolog:

Reduceţi porţiile alimentare

Reducerea cantităţii de alimente consumate poate încetini procesul de îmbătrânire. Acest lucru duce la o schimbare a mecanismelor biochimice care afectează îmbătrânirea celulelor.

Mâncaţi ciuperci

Potrivit cercetătorilor, oamenii care consumă în mod regulat ciuperci se simt mult mai tineri. Ergotioneina şi glutationul din ciuperci neutralizează celulele deteriorate şi previne dezvoltarea cancerului şi a bolilor cardiovasculare, precum şi Alzheimer.

Faceţi-vă cât mai mulţi prieteni

Dacă nu ai prieteni, fă ceva în privinţa asta. Prieteniile pe termen lung influenţează pozitiv anumite părţi ale cromozomilor responsabili de procesul de îmbătrânire. Studiile au arătat că petrecerea timpului cu prietenii face ca îmbătrânirea creierului să fie mai lentă.

Dansaţi

Persoanele active din punct de vedere fizic pot încetini procesul de îmbătrânire a creierului şi a corpului. Dansurile cu diferite coregrafii sunt chiar mai utile, spun cercetătorii. Abordaţi diferite genuri muzicale, mişcări noi şi ritmutrile care vă plac. Toate acestea îmbunătăţesc memoria şi abilităţile de învăţare.

Aflaţi cum să controlaţi stresul

Atitudinea faţă de lucrurile din jurul nostru este foarte importantă, mai ales atunci când ne confruntăm cu obstacole. Dacă aveţi o atitudine pozitivă, corpul va crea un răspuns defensiv la ameninţările externe, cum ar fi stresul. Ca urmare, îmbătrânirea va încetini şi ea.

Fiţi activi

Socializează şi comunică în fiecare zi. Emoţiile pozitive te vor face să te simţi mai tânăr.

Învăţaţi ceva nou

Trebuie să ne păstrăm abilităţile intelectuale. Dacă nu folosim creierul, activitatea lui va scădea odată cu înaintarea în vârstă. Statisticile arată că persoanele cu studii superioare trăiesc mai mult, au un stil de viaţă sănătos, consumă mai puţin alcool şi practică mai multe sporturi.

Evitaţi utilizarea electronicelor

Utilizarea excesivă a telefonului mobil şi a altor sisteme electronice duce la îmbătrânirea prematură. Radiaţiile electromagnetice dăunează celulelor sanguine, afectează enzimele ficatului, glandelor endocrine, muşchilor, inimii, măduvei osoase şi cauzează dezechilibre hormonale.

Mâncaţi mai puţin zahăr

Când scădeam nivelul de carbohidraţi consumaţi, corpul nostru începe să producă o substanţă chimică care protejează celulele ţesuturilor împotriva deteriorării. Se recomandă o creştere a consumului de peşte, carne slabă şi uleiuri vegetale.

Faceţi exerciţii pentru creier A

cest tip specific de exerciţii creşte capacitatea de lucru a creierului. Sunt extrem de benefice pentru că îmbunătăţesc starea de spirit şi ajută creierul să-şi păstreze capacităţile cognitive. Încearcă să memorezi numere de telefon, schimbă ruta spre casă, rezolvă probleme de matematică, rebusuri sau meditează.

ARTICOLE SIMILARE

Cultura migdalului pune în pericol albinele, iar lactatele ne fac rău. Deci, ce lapte ar trebui să bem?

Andreea Damian

Obiceiul nociv care îți distruge creierul

Andreea Damian

Labioplastia – moft sau necesitate?

realitatea

Solutii profesioniste de lentile de contact Bausch&Lomb de Black Friday!

realitatea

Tot ce trebuie să știi despre postul intermitent

Andreea Damian

8 beneficii uimitoare ale mersului pe jos

Andreea Damian

Scrie un comentariu