Tabu
Image default
HEALTH

Consumul de iaurt poate reduce riscul declanșării bolilor cardiovasculare

Aportul ridicat de iaurt în alimentație este asociat unui risc scăzut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare în rândul persoanelor hipertensive, arată un nou studiu publicat recent în „The American Journal of Hypertension”, potrivit Daily Mail.

Tensiunea arterială crescută este un factor de risc major pentru declanșarea bolilor cardiovasculare, iar studiile clinice efectuate anterior pe această temă au demonstrat efectele benefice ale consumului de lactate asupra sănătaății cardiovasculare.

Studiile de specialitate au arătat că o dietă alimentară din care fac parte lactate a fost asociată efectelor benefice ale sistemului cardiovascular, în special în ceea ce privește scăderea riscului de hipertensiune, a diabetului de tip II, precum și rezistenței organismului la insulina.

Cercetătorii au analizat datele medicale a peste 55.0000 de femei, cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani, și a 18.000 de bărbați, cu vârste cuprinse între 40 și 75 de ani, care sufereau de hipertensiune arterială.

De asemenea, participanții au completat un chestionar prin intermediul căruia au furnizat informații privitoare la regimul alimentar, precum și evenimentele medicale cu privire la starea de sanatate, incluzând infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, revascularizarea și alte diagnostice pe care le-au primit în urma investigațiilor medicale.

Raportul studiului arată că un consum ridicat de iaurt a fost asociat cu o reducere de până la 30% a riscului de infarct miocardic în rândul femeilor și de până la 19% în rândul bărbaților.

ARTICOLE SIMILARE

Influența vremii asupra stării noastre de sănătate

Andreea Damian

Ce se întâmplă în corp dacă iei medicamente expirate

Andreea Damian

Fumatul poate creşte riscul de depresie şi schizofrenie

Andreea Damian

Ceaiul care îți distruge dinții. Îl consumi adesea la birou

Andreea Damian

Acest aliment natural ar putea înlocui cafeaua de dimineață

Andreea Damian

Cum poate influenta somnul tensiunea arteriala

realitatea

Scrie un comentariu