Home > Health > Consumul de iaurt poate reduce riscul declanșării bolilor cardiovasculare

Consumul de iaurt poate reduce riscul declanșării bolilor cardiovasculare

Aportul ridicat de iaurt în alimentație este asociat unui risc scăzut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare în rândul persoanelor hipertensive, arată un nou studiu publicat recent în „The American Journal of Hypertension”, potrivit Daily Mail.

Tensiunea arterială crescută este un factor de risc major pentru declanșarea bolilor cardiovasculare, iar studiile clinice efectuate anterior pe această temă au demonstrat efectele benefice ale consumului de lactate asupra sănătaății cardiovasculare.

Studiile de specialitate au arătat că o dietă alimentară din care fac parte lactate a fost asociată efectelor benefice ale sistemului cardiovascular, în special în ceea ce privește scăderea riscului de hipertensiune, a diabetului de tip II, precum și rezistenței organismului la insulina.

Cercetătorii au analizat datele medicale a peste 55.0000 de femei, cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani, și a 18.000 de bărbați, cu vârste cuprinse între 40 și 75 de ani, care sufereau de hipertensiune arterială.

De asemenea, participanții au completat un chestionar prin intermediul căruia au furnizat informații privitoare la regimul alimentar, precum și evenimentele medicale cu privire la starea de sanatate, incluzând infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, revascularizarea și alte diagnostice pe care le-au primit în urma investigațiilor medicale.

Raportul studiului arată că un consum ridicat de iaurt a fost asociat cu o reducere de până la 30% a riscului de infarct miocardic în rândul femeilor și de până la 19% în rândul bărbaților.

Articole asemanatoare
aspirina
De ce oamenii sănătoși nu ar trebui să ia zilnic aspirină pentru a preveni bolile de inimă
infarct
Femeile care suferă un infarct mor inutil din cauza discriminării de gen în accesul la asistenţă medicală
somn
Puiul de somn în timpul zilei aduce beneficii uriașe inimii
boli de inimă
Picioarele groase feresc femeile de boli de inimă – studiu

Comenteaza acest articol

Consumul de iaurt poate reduce riscul declanșării bolilor cardiovasculare

by Andreea Damian   1 min
0