Tabu
LIFESTYLESlider

Azi marcăm Ziua Internațională a Fericirii

Ziua Internațională a Fericirii este sărbătorită anual pe data de 20 martie la nivel mondial și a fost concepută și fondată de filantrop, activist, om de stat și consilier special al Organizației Națiunilor Unite, Jayme Illien, pentru a inspira, a mobiliza și a promova mișcarea fericirii globale.

Ziua Internațională a Fericirii a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU prin Rezoluţia 66/281 din 12 iulie 2012. Atingerea fericirii nu este un deloc ușor. Fericirea poate însemna ceva cu totul diferit pentru toată lumea, dar fondatorul Zilei Internaționale a Fericirii consideră că este un „drept uman fundamental” pentru toți.

Iată tot ce trebuie să știți despre Ziua Internațională a Fericirii 2020!

Când are loc?

Ziua Internațională a Fericirii are loc în fiecare an pe 20 martie. Data sa coincide cu echinocțiul de primăvară, care marchează începutul primăverii. Nu este o coincidență, întrucât fondatorul sărbătorii a ales în mod specific data echinocțiului de primăvară. În timpul discursului de la Summit-ul mondial al fericirii din 2017, Jayme Illien a descris echinocțiul de primăvară drept un „fenomen universal simțit de toată omenirea”. El a mai descris începutul primăverii ca o „perioadă de reînnoire și de începuturi pentru toți”, motiv pentru care este potrivit ca Ziua Internațională a Fericirii să fie marcată în acea zi.

De ce o zi dedicată fericirii?

Illien a venit cu ideea creării unui eveniment internațional pentru a sublinia căutarea fericirii ca „obiectiv pentru toate ființele umane”. Inițiativa sa a fost susținută de Ban Ki-moon, secretarul general al ONU la acea vreme. De asemenea, a primit sprijin din partea tuturor celor 193 de state membre ONU pentru ca data să devină o întâlnire oficială anuală în calendarul ONU. Prima zi internațională a fericirii a avut loc oficial pe 20 martie 2013.

Cum poți sărbători?

De Ziua Internațională a Fericirii vă puteți aștepta să vedeți pe Twitter, Instagram și Facebook numeroasepostări care promovează această sărbătoare. Oamenii de obicei sărbătoresc ziua fericirii participând la o serie de evenimente. Din păcate, anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus multe evenimente sociale au fost anulate.

ARTICOLE SIMILARE

Florin Piersic, ADEVARUL despre relatia cu Mihaela Radulescu: “Nu ma tem sa spun…”

Record la incasari in Romania la premiera Fast and Furious 7

Olivia Colman și Emilia Clarkle intră în universul Marvel

Andreea Damian

Celine Dion a anunțat sfârșitul: „A fost o experiență incredibilă”

Andreea Damian

Câți bani câștigă vedetele de Revelion

Andreea Damian

Nicoleta Luciu ACCEPTA sa-si imparta sotul cu alte femei! Uite ce explicatie are!

Scrie un comentariu