Tabu
CULTURESlider

Primul tigru testat pozitiv cu coronavirus

O femelă de tigru malaezian, în vârstă de 4 ani, de la Grădina Zoologică din Bronx (New York) a fost testată pozitiv pentru coronavirus.  Este primul caz în care un animal este infectat de un om cu COVID-19.

Nadia a fost singura testată din cele șapte feline mari, dar și sora ei Azul, precum și doi tigri Amur și trei lei africani au o tuse seacă. Se estimează ca ei să se însănătoșeasca în câteva zile. Le-a scăzut ușor apetitul, dar altfel sunt în stare bună, sub îngrijire veterinară, sunt vioaie și interacționează cu cei care le îngrijesc.

Se crede că animalele s-au infectat de la un îngrijitor asimptomatic. Felinele au început să prezinte simptome, inclusiv o tuse uscată, la sfârșitul lunii trecute, după ce au lut contact cu un angajat, care nu a fost identificat. Niciuna dintre celelalte feline ale grădinii zoologice nu prezintă simptome de coronavirus.

„Aceasta este prima dată când o persoană a infectat un animal și animalul s-a îmbolnăvit”, a declarat duminică Paul Calle, medicul veterinar șef de la grădina zoologică. El a spus că intenționează să împărtășească rezultatele cu alte grădini zoologice și instituții care cercetează transmisia Covid-19.

Săptămâna trecută o pisică a fost testată pozitiv pentru coronavirus, în Hong Kong. Acesta este al doilea caz de acest fel din lume, după ce o altă felină a fost diagnosticată în Belgia. De asemenea, tot în Hong Kong, doi câini au fost confirmați cu coronavirus. Totuși, experții atrag atenția că până acum nu există dovezi că animalele de companie pot răspândi virusul la om.

ARTICOLE SIMILARE

Larsa Pippen, „sora” secretă a lui Kim Kardashian, de care puțini au auzit

Andreea Damian

Fenomenul care ucide 745.000 de oameni anual

Andreea Damian

Dieta cu care Micutzu a slăbit 50 de kilograme. La ce aliment a renunțat

Andreea Damian

Cătălin Bordea a divorțat la notar. Comediantul rupe tăcerea despre Livia

Andreea Damian

Acest tip de cancer va putea fi eradicat complet în majoritatea țărilor până în 2100

Andreea Damian

Banksy explică de ce falsurile l-au forțat să intre în comerțul electronic și să-și vândă arta

Dora Constantinovici

1 comentariu

Scrie un comentariu