Tabu
HEALTHSlider

Cât timp ar trebui să stau la soare ca să-mi iau doza de vitamina D?

Esențială pentru organism, vitamina D este sintetizată sub efectul luminii solare. Cât timp să te expui? În ce moment al zilei? Ce părți ale corpului să le expui la soare? Află răspunsurile din rândurile următoare.

Te simți obosit în mod constant, în ciuda faptului că te odihnești bine și ai parte de un somn bun? Este posibil să ai deficit de vitamina D. Oboseala este într-adevăr un semn major al lipsei de vitamina D în organism. Pentru a remedia acest lucru, trebuie să ai grijă de alimentație, consumând în special ulei de ficat de cod, somon, sardine sau ouă, dar și expunându-te la soare. Vremea de primăvară din această săptămână nu ar fi putut fi mai bună, cu condiția să ai parte de expunerea potrivită.

Expunere scurtă dar regulată

Pentru a-ți lua doza de vitamina D, ideal este să te expui cât mai regulat posibil. Ideal este să stai la soare o dată de două ori pe săptămână, circa 15 – 30 de minute. Razele UV de tip B trec prin piele și apoi intră în acțiune cu un derivat al colesterolului, prezent în mod natural în organism, pentru a produce în cele din urmă vitamina D. Pielea este apoi un senzor și vitamina transformată se difuzează în corp, potrivit medicilor.

Cu toate acestea, durata expunerii trebuie determinată în funcție de tipul de piele, deoarece nu toate tipurile de piele metabolizează vitamina în același mod. Există cinci tipuri de fototipuri, de la pielea roșie la pielea neagră și toate au sensibilități diferite. Tonurile de piele mai închise vor avea nevoie de un timp de expunere mai lung decât cele mai deschise. ”

Cum îți iei doza de vitamina D?

Pentru a face acest lucru bine, vă expuneți fața, mâinile și, dacă este posibil, antebrațele la soare. Acestea sunt cele mai ușoare zone de expus zilnic și acest lucru limitează locurile care pot provoca arsuri solare. Deci, puteți beneficia de raze fără a vă pune pielea în pericol. De asemenea, alegem ora din zi în care razele de lumină sunt cele mai importante, între orele 11-14. Cremele de protecție solară blochează o mare parte din producția de vitamina D, dar acest lucru nu justifică ignorarea lor. Există un efect beneficiu-risc. Un comportament bun este să te expui regulat la soare pentru perioade scurte de timp, folosind creme cu factor de protecție mic.

Beneficii multiple

Beneficiile vitaminei D sunt numeroase și se simt rapid la fel de bine la nivelul moralului, precum și la nivelul pielii, părului sau unghiilor. În această perioadă pandemic[, aportul de vitamina D este, de asemenea, esențial. Vitamina D întărește imunitatea organismului și, prin urmare, previne infecțiile, oricare ar fi acestea. Când există o deficiență de vitamina D, suntem mai vulnerabili la viruși și bacterii. În general, efectele vitaminei D sunt vizibile cu ochiul liber. Dincolo de combaterea oboselii, aceasta vine în sprijinul părului fragil și al unghiilor friabile și redă un aspect radiant pielii.

ARTICOLE SIMILARE

Meghan și Harry, ovaţionaţi în picioare la un eveniment regal. Ducesa a arătat divin!

Andreea Damian

Un nou joc periculos a apărut pe internet, în locul ,,Balenei Albastre”

Andreea Damian

Antonia foarte îngrijorată din cauza fiicei sale care e în Italia

Tabu Tabu

Panică în showbizul autohton. Încă un artist a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus

Andreea Damian

Oana Tache, prima mămică celebră a lunii august

Tabu Tabu

E oficial! Show-ul Victoria’s Secret din 2019, anulat

Andreea Damian

Scrie un comentariu