Tabu
FASHIONSlider

„Întuneric și lumină” | Casa de modă Alexander McQueen se întoarce la Londra

Spectacolul de podium organizat într-un cort ridicat pe acoperișul unei parcări din Londra a sărbătorit orașul și „cerul imprevizibil” al acestuia, a spus designerul Sarah Burton.

Casa de modă Alexander McQueen a marcat revenirea sa acasă, la Londra. Primul spectacol al mărcii din ultimele 18 luni le-a adus pe actrițele Vanessa Kirby, Emilia Clarke și Kosar Ali în primul rând de scaune. Probabil că cerul tumultuos din Londra știa că este vedeta ultimei colecții a lui Alexander McQueen. Oaspeții s-au adunat pe acoperișul unei parcări auto din estul orașului pentru a asista la lansarea colecției de primăvară / vară 2022.

Pentru primul său spectacol fizic de la debutul pandemiei, Alexander McQueen a decis să aducă lucrurile acasă. Parcul auto din Wapping ne-a reamintit că această marcă modestă s-ar fi putut transforma într-una de lux, dar rădăcinile sale rămân ferm înrădăcinate pe străzile Londrei. Chiar și oaspeții VIP au fost nevoiți să facă coadă pentru a intra în liftul îngust care îi va transporta până la etajul 16, într-un cort.

Anul trecut, pentru primăvara / vara anului 2021, directorul de creație Sarah Burton ne-a invitat să ne cufundăm în adâncurile tulburi ale râului Tamisa printr-un scurtmetraj realizat de Jonathan Glazier, unde femeile îmbrăcate se plimbau prin apă, se ascundeau în mijlocul podurilor sau făceau îngeri în noroi, pe malurile râului.

În acest sezon, Burton ne-a invitat „să explorăm mediul în care trăim și lucrăm, dar și elementele pe care le experimentăm în fiecare zi”. Oaspeții erau așezați într-o bulă transparentă proiectată de arhitectul Smiljan Radic (omul din spatele magazinelor emblematice ale mărcii, Londra și Dubai), suficient de sus deasupra clădirilor din jur pentru a se simți conectați cu cerul.

Modelele au purtat culori blânde de albastru, portocaliu și galben, dar și nuanțe puternice de negru și alb. Creațiile erau împodobite cu cristale. Colecția a inclus rochii, corsete, fuste, jachete decupate, bluze.

Siluetele Alexander McQueen și croiala masculină au apărut pe paltoane sculptate care s-au dublat ca rochii, cu mâneci bombardiere spațioase; un trench cu umeri exagerati; o jachetă croită cu imprimeu Prince of Wales, asociată cu pantaloni cu talie înaltă.

Supermodelul Naomi Campbell, de 51 de ani, a fost vedeta spectacolului de modă. La fel cum a făcut-o în perioada de glorie a anilor ’90, a închis spectacolul într-o rochie și o jachetă cu un singur piept, cu broderii din cristal.

Fiind un spectacol Alexander McQueen, nu au lipsit părul tuns scurt și tatuaje; piercing-uri multiple; și sprâncenele decolorate.

ARTICOLE SIMILARE

HAVASI ⎪ Online Live Concert Show

Ciocîrlan

Lana Del Rey se alătură echipei Jared Leto și Courtney Love pentru campania Gucci Guilty

realitatea

Părinții sunt avertizați: SLIME-ul ar putea să fie toxic

realitatea

Oamenii de știință uimiți că permafrostul canadian se dezgheață cu 70 de ani mai devreme

realitatea

Un cunoscut actor, găsit mort în locuința sa

Andreea Damian

A apărut primul card bancar din lume care miaună atunci când plătești

realitatea

Scrie un comentariu