Tabu
PEOPLESlider

Cum a ajuns Benone Sinulescu să fie preferatul familiei Ceauşescu

Vestea că Benone Sinulescu a murit a luat pe toată lumea prin surprindere. Nu-i de mirare, deoarece era și rămâne unul dintre cei mai iubiți artiști din România.

Cântărețul de muzică populară a încetat din viață la 84 de ani. „Nea Beni”, așa cum îi spuneau colegii de breaslă, a fost extrem de iubit de public, iar în perioada socialistă, a fost unul dintre preferații familiei Ceaușescu.

În timpul regimului comunist, Benone Sinulescu a cântat pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceaușescu, Leonid Brejnev, Nikita Sergheevici Hrușciov și alții.

Ce piese îl puneau familia Ceaușescu să cânte

În plus, el a susținut un concert ca invitat în Coreea comunistă, la aniversarea de 80 de ani a fostului președinte Kim Ir Sen. Artistul a interpretat atunci și o melodie în coreeană pentru mama dictatorului.

Lui Nicolae Ceaușescu îi plăcea în mod deosebit să îl asculte pe Benone Sinulescu cântând melodiile „Radu Mamii” și „La casuța cu pridvor”.

„Unii ziceau că mă place Ceaușeasca, alții că el. Nu știu să zic pe gustul cui eram, cert este ca eram nelipsit la toate recepțiile lor unde trebuia să cânt obligatoriu și întotdeauna două piese: ‘Radu mamii’ și ‘La casuța cu pridvor’, preferatele lui Ceaușescu. Le știa și versurile.

Și pentru că tot eram atat de agreat, cand mergeam în deplasare profitam și eu și mă aprovizionam de la Consiliul Judetean. Țin minte că într-un an a fost criză de ceapa, nu se găsea, nu se facuse, nu mai stiu. Ei bine, eu aveam. Imi adusesem din tara, de la presedintele unui Consiliu Judetean care mi-a dat ceapa cat pentru un an.

Asa mi-am procurat si televizorul color si frigiderul. Aveam nevoie, sunam la partid si se rezolva. Si ei aveau nevoie de mine sa vin sa cant sau sa compun melodii ‘preamaritului conducator’”, povestea Benone Sinulescu în urmă cu câțiva ani, potrivit CANCAN.ro.

ARTICOLE SIMILARE

O femeie a dat în judecată agenția de matrimoniale. Motivul te va surprinde

Andreea Damian

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL | Ce filme intră în competiția de scurtmetraj românesc

Andreea Damian

Whitney Houston va pleca într-un turneu sub formă de hologramă

Andreea Damian

Festivaluri de film importante își unesc forțele pentru un eveniment gratuit pe YouTube

Andreea Damian

De ce ar trebui să ai grijă de zona ochilor atunci când porți mască

Andreea Damian

Gianina din „Las Fierbinți” a fost cerută în căsătorie. Cine este viitorul ei soț

Andreea Damian

Scrie un comentariu