Tabu
HEALTH

Nu mai arunca niciodată coaja de pepene! Beneficii uimitoare pentru sănătate

Vara, ne place pentru gustul dulce, nutrienții și cantitatea uriașă de apă pe care o conține. Dar și coaja de pepene este plină de multiple beneficii. N-o mai arunca!

Dacă pulpa sa zemoasă încântă gurmanzii tineri și bătrâni din iunie până în septembrie, coaja, între timp, ajunge la coșul de gunoi. Cu toate acestea, oricât de surprinzător ar părea, stratul verde care acoperă pepenele este într-adevăr comestibil. Și mai mult, este o adevărată mină de beneficii pentru sănătate.

Întârzie îmbătrânirea pielii

Coaja de pepene verde este bogată în mod natural în vitaminele A, C și licopen. Dintre toți carotenoizii, licopenul are cea mai puternică acțiune antioxidantă. Luptă împotriva îmbătrânirii pielii, hidratează țesutul dermic și protejează pielea de razele solare. Pentru a beneficia de licopen, ai două variante: aplică o coajă direct pe piele sau consum-o. A doua variantă este mult mai eficientă!

Pepenele verde ajută la combaterea hipertensiunii arteriale

L-citrulina, găsită din abundență în coaja de pepene verde, este un aminoacid neesențial care joacă un rol important în sănătatea cardiovasculară și metabolică. Potrivit unui studiu din 2018 publicat în revista National Library of Medicine, are puterea de a reduce tensiunea arterială în repaus și indusă de stres.

Previne pierderea musculară

Acest aminoacid neesențial ar păstra, de asemenea, sănătatea mușchilor noștri. Consumată în mod regulat la vârstnici, L-citrulina ar promova întreținerea mușchilor și ar ajuta la limitarea apariției sarcopeniei.

Pepenele verde ajută la reglarea somnului

Coaja de pepene verde este, de asemenea, plină de carbon polizaharide. Potrivit unui studiu realizat în 2011, acești carbohidrați complecși au avantajul de a juca un rol în anxietate, stres, depresie și somn. Cu atât mai mult motiv să îl consumi seara… Cu condiția să mergi la toaletă înainte de culcare pentru a evita trezirile nocturne!

Ea aduce energie

Asemenea pulpei sale, coaja pepenului verde este bogată în vitaminele A, C, B6, precum și în magneziu, potasiu și zinc.

ARTICOLE SIMILARE

Coronavirus: de ce pierderea gustului și a mirosului nu ar trebui să ne îngrijoreze?

Tabu Tabu

3 motive să consumi suc de țelină pe stomacul gol

Andreea Damian

Câte căni de cafea este sănătos să bem în fiecare zi

Andreea Damian

Cine nu trebuie să facă vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19. Avertismentul experților

Andreea Damian

Lista serviciilor medicale gratuite de care beneficiază românii care nu plătesc asigurare de sănătate la stat

Andreea Damian

Big Brother va decide în curând cine merită asigurare de viață și de sănătate plătite de angajatori

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu