Tabu
HEALTH

Care este momentul ideal pentru a lua micul dejun

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, auzim des. Potrivit credinței populare, ar trebui să luăm un mic dejun regește, prânzul ca un prinț și cina unui sărac. Și din motive întemeiate, micul dejun vă permite să vă aprovizionați cu energie după o noapte întreagă fără să mâncați. Cel mai bun moment pentru a-l lua ar fi atunci când te trezești, dar nu neapărat când te ridici din pat.

Ora micul dejun ar putea avea un impact asupra metabolismului nostru

Majoritatea dieteticienilor recomandă să așteptați douăzeci de minute pentru a servi micul dejun, pentru a permite organismului să-și revină după somn. Dacă e să credem principiile principale ale cronobiologiei, ora la care ne luăm mesele ar avea un impact asupra apetitului , somnului, concentrării, nivelului de energie și chiar asupra creșterii în greutate.

În practică, puteți mânca orice mâncare doriți, atâta timp cât este consumată la momentul potrivit al zilei. Nu este o dietă de slăbire strict vorbind, ci un mod de a mânca. De asemenea, prima masă a zilei joacă un rol vital în reglarea poftei de mâncare și a senzației de sațietate. Adesea, oamenii care nu mănâncă dimineața se simt obosiți și au pofte în timpul dimineții.

Mănâncă micul dejun la momentul potrivit

Este un fapt: după 10 până la 12 ore de post, organismul are nevoie de combustibil pentru a funcționa. În teorie, o persoană care se culcă în jurul orei 23:00 și se trezește în jurul orei 7:00 ar trebui să ia micul dejun înainte de ora 8:00. În practică, nu este atât de simplu pentru că unor oameni nu le este foame dimineața.

Pentru Pauline Pied, medic dietetician-nutriționist, citat de Femme Actuelle, momentul ideal pentru a lua micul dejun este momentul în care îți este foame. „În principiu, nu ne trezim noaptea să mâncăm, așa că între masa de seară și cea de dimineață trece mult timp. În aceste ore lungi, organismul continuă să funcționeze noaptea, există cheltuială de energie importantă, micul dejun este prin urmare esențial ca să reîncărcați bateriile”, explică ea.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Covid-19 și alăptarea: pot mamele să transmită coronavirus nou-născuților?

Andreea Damian

Părinți, sunteți pregătiți pentru mahmureala de sărbători?

realitatea

Ce să faci când te înțeapă o albină. 10 lucruri care-ți pot salva viața

Andreea Damian

Mușchiul psoas iliac | Grupa musculară de care ar trebui să ai o grijă deosebită dacă lucrezi de acasă

Andreea Damian

Alimente recomandate zilnic femeilor (partea I)

realitatea

Niciodată nu este prea târziu să renunți la fumat. Descoperirea uimitoare a cercetătorilor

Andreea Damian

Scrie un comentariu