Tabu
HEALTH Slider

Această vitamină te ajută să slăbești și să obții un abdomen plat

vitamină

Te-ai săturat să ții diete ale căror rezultate se văd foarte greu? Regimul recomandat de prietena ta nu funcționează? Atunci cu siguranță îți lipsește vitamina D. Se pare că acele persoane care nu consumă suficiente alimente bogate în vitamina D, nu reușesc să slăbească, deși depun eforturi considerabile în acest sens.

Un studiu publicat în Journal of Clinical Endocrinologyand Metabolism a arătat că o carență de vitamina D în organism are un impact major asupra eforturilor de a slăbi. Lipsa acesteia din dietă se traduce prin incapacitatea organismului de a topi grăsimi și de a construi masă musculară.

Somonul, sursă excelentă de vitamina D

Experții au suspus unor analize un grup de voluntari obezi, fete și băieți, în speranța de a găsi o cauză concretă pentru surplusul de greutate. Analizele de laborator au arătat că 72% dintre aceștia aveau un nivel scăzut de vitamina D în organism, în rândul fetelor, în timp dintre băieți, 91% aveau carențe de vitamina D.

Cu ce înlocuiești zahărul dacă ești la dietă

După ce subiecților li s-a administrat suplimente cu vitamina D, experții au observat că în cazul a 85% dintre participanți metabolismul s-a accelerat, pierzând 28% din greutate în câteva săptămâni.

Doza zilnică recomandată este de 2.000 de unități. Sfatul specialiștilor este să-ți faci analize de sânge înainte de a lua suplimente cu vitamina D. Dintre alimente, somonul, lactatele și cerealele integrale sunt surse perfecte de vitamina D. Dar înainte de toate, trebuie să știi că vitamina D este singura vitamină sintetizată în piele sub acțiunea razelor ultraviolete. Așadar, bucură-te de soare cât poți de mult!

ARTICOLE SIMILARE

Modă dusă la extreme: pantofii care imită pielea de om

Andreea Damian

Vedete nascute pe 18 august!

realitatea

Sari peste micul dejun? Nu-i o tragedie, acest obicei te-ar putea ajuta să slăbești

Andreea Damian

Arabia Saudită a ridicat restricţiile de călătorie pentru femei

Andreea Damian

Transformarea unei dive de Oscar. Helen Mirren, de nerecunoscut fără machiaj

Andreea Damian

Victoria Beckham dezvăluie secretul unui mariaj de durată

Andreea Damian

Scrie un comentariu