Home > Health > Diete > Această vitamină te ajută să slăbești și să obții un abdomen plat

Această vitamină te ajută să slăbești și să obții un abdomen plat

vitamină

Te-ai săturat să ții diete ale căror rezultate se văd foarte greu? Regimul recomandat de prietena ta nu funcționează? Atunci cu siguranță îți lipsește vitamina D. Se pare că acele persoane care nu consumă suficiente alimente bogate în vitamina D, nu reușesc să slăbească, deși depun eforturi considerabile în acest sens.

Un studiu publicat în Journal of Clinical Endocrinologyand Metabolism a arătat că o carență de vitamina D în organism are un impact major asupra eforturilor de a slăbi. Lipsa acesteia din dietă se traduce prin incapacitatea organismului de a topi grăsimi și de a construi masă musculară.

Somonul, sursă excelentă de vitamina D

Experții au suspus unor analize un grup de voluntari obezi, fete și băieți, în speranța de a găsi o cauză concretă pentru surplusul de greutate. Analizele de laborator au arătat că 72% dintre aceștia aveau un nivel scăzut de vitamina D în organism, în rândul fetelor, în timp dintre băieți, 91% aveau carențe de vitamina D.

Cu ce înlocuiești zahărul dacă ești la dietă

După ce subiecților li s-a administrat suplimente cu vitamina D, experții au observat că în cazul a 85% dintre participanți metabolismul s-a accelerat, pierzând 28% din greutate în câteva săptămâni.

Doza zilnică recomandată este de 2.000 de unități. Sfatul specialiștilor este să-ți faci analize de sânge înainte de a lua suplimente cu vitamina D. Dintre alimente, somonul, lactatele și cerealele integrale sunt surse perfecte de vitamina D. Dar înainte de toate, trebuie să știi că vitamina D este singura vitamină sintetizată în piele sub acțiunea razelor ultraviolete. Așadar, bucură-te de soare cât poți de mult!

Articole asemanatoare
covid-19
Cercetătorii confirmă legătura dintre vitamina D și COVID-19
dieta
Dieta ideală după Paște. Cum dai jos kilogramele luate de Sărbători
dieta
Dieta care inversează procesul de îmbătrânire
dietă
Dieta scăzută de sulf. Ce presupune și cum ne poate prelungi viața

Comenteaza acest articol

Această vitamină te ajută să slăbești și să obții un abdomen plat

by Andreea Damian   1 min
0